Pastasaus

Dochter eet en drinkt sinds kort geen dierlijke zuivelproducten meer. Ze voelt zich sindsdien een stuk prettiger in haar vel zitten en da’s ook wat waard!

Toch mist ze bepaalde gerechten en ze is niet zo’n keukenprinses dat ze zomaar from scratch iets smakelijks weet te fabrieken, zij vraagt altijd om het recept als ze bij iemand iets lekkers heeft gegeten. Ik vertelde haar hoe ik zelf een prima pastasaus verzon die met een paar aanpassingen ook voor een vegan geschikt is.

Of ik het recept eventjes op wilde schrijven, bloggen mocht ookšŸ˜‰ dan kon zij het recept nog eens nalezen, dus bij deze:

Ingrediƫnten voor 3 tot 4 personen:

  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 of 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bakje vega-spekblokjes
  • 1 pakje tomatenpassata
  • verse tijm of bij midwinterse temperaturen de gedroogde versie naar smaak
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • vegaroom of een flinke klont plantaardige boter
Bak in een ruime pan de ‘spekblokjes’ uit in ruim olijfolie.
Voeg ui, knoflook en tijm toe en bak tot de ui glazig ziet.
Bak daarna de champignons mee tot ze mooi kleuren en voeg de passata toe.
Laat de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten tot een kwartiertje pruttelen en maak um heerlijk romig af met een flonke klont plantaardige boter of vegaroom.

Kook intussen pasta naar keuze,Ā  schep de saus door de pasta en dien op.

Niet alleen voor dochter, mocht uĀ ook trek krijgen: Eet smakelijk!

3 thoughts on “Pastasaus

  1. Willem schreef:

    Wat ik waarschijnlijk nooit zal begrijpen van het vega-wereldje is hun behoefte(?) om de vleesvervangers toch een min-of-meer dierlijke naam mee te geven. Ik lees hier ook weer bij de ingrediĆ«ntenlijst iets van vega-spekblokjes en zag, al enige tijd geleden, dat ze in de winkel ook als ‘speckblokjes’ verkrijgbaar waren. Van de vegetarische slager neem ik dan aan.
    Er moet toch een andere naam te bedenken zijn lijkt me. In ieder geval een naam die ook recht doet aan de idealen die nagestreefd wordt in de wereld van veganisten en/of vegetariƫrs.

    Dit alles laat onverlet dat het wel de moeite lijkt dit recept te bewaren. Ik vraag me af of je ook gewoon tomatenpuree gebruiken kunt, zo nodig verdunnen met (groente)bouillon.

    Als grootgebruiker van groente mis ik bij pasta’s meestal wel een flinke portie groente. En voor een ander erover begint; een salade is voor mij slechts voor ‘erbij’, nooit de ‘hoofdgroente’

  2. Smaken die spekblokjes naar ‘echte’ spekblokjes?

  3. Izerina van der Linden schreef:

    Ik gebruik ook edelgist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.