Trapje verlicht

Tussen de achterdeur en het tuinhek zo’n 11 meter zit een verloop van bijna 70 centimeter, da’s best veel.

Bij het opknappen van de tuin, nu alweer 3 jaren geleden is een groot deel van de tuin opgehoogd en het ‘verval’ hebben we opgevangen middels een tweetreeds trapje.

Omdat we valgevaar voorzagen, want beiden toch iets meer op leeftijd, zetten we een paar lampjes, op zonne-energie, bij het trapje. Tijdens de zomers ging dat prima maar nu de zon meer en meer verstek laat gaan, laat de verlichting van die lampjes te wensen over. Daar moest iets veranderen, we willen toch geen botten breken in de eigen tuin.

Vandaag heeft de man daarom een ledlampje, gericht op het trapje, aan de schuur bevestigd. Nog een tijdschakelaar er tussen, we hoeven immers ’s nachts geen inbrekers te faciliteren, en wij kunnen zien waar we lopen.

2 thoughts on “Trapje verlicht

 1. Willem schreef:

  Dat je een lampje op de trap richt kan ik me alles bij voorstellen, maar je argument om met een tijdschakelaar het lampje aan te sturen, is mij niet helemaal helder. Ik had gekozen voor een bewegingsmelder. Het dievengilde heeft als regel een voorkeur voor plekken waar ze zich onbespied wanen en op een verlichte plek is die kans nu eenmaal kleiner dan op een donkere plek. En als er iets alarmerends is, is het wel een lamp die je opeens in het volle licht zet. Tenminste in een woonwijk, al lijkt me dast ook op te gaan voor een alleenstaande woning in het buitengebied

  • kniepertie schreef:

   Een bewegingsmelder heeft als nadeel dat de lamp ook aanspringt bij iedere pad, muis of kat die in onze tuin gedetecteerd wordt.
   Da’s de beweegreden om niet voor een bewegingsmelder te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.