Zelfgekruid deel 2 aardappelkruiden met recept.

Niet omdat ik niks te melden heb, hoor maar gewoon omdat er zoveel verschillende kruidenmengsels zijn, dat een mensch gemakkelijk naar een standaard mixje zou grijpen.

Dat doe ik ook wel eens hoor, onlangs kocht ik nog een busje, ja heus een metalen busje daarom vond ik het ook zo leuk, tenminste geen plastic verpakking, met ‘aardappelkruiden’ en dat kwam goed uit want ergens had ik een recept gevonden voor gebakken aardappelen uit de crockpot, u mag um ook slowcooker noemen.

Eerst ’t recept:

Neem voor 4 personen ongeveer een kilo krielaardappelen, was ze goed schoon en droog de aardappeltjes goed af. Snijd de grote krieltjes doormidden en doe de aardappeltjes in de slowcooker, bestrooi ze met de kruiden en giet er één of twee lepels olijfolie over. Hussel de boel even goed door elkaar en zet de slowcooker op stand 1 voor ongeveer 2.5 uur.

Eet smakelijk!

De kant en klaar kruidenmix die ik gebruikte bevatte de volgende kruiden in deze volgorde:

Zout, uipoeder, paprikpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, majoraan, peterselie, kummel en rookaroma.

Ervan uitgaande dat er zo’n 65% zout in de mix zit en de overige ingrediënten gelijkelijk verdeeld zijn kunt u de mix gemakkelijk zelf maken. O, en mocht u niet aan rookaroma kunnen komen of het spul te duur vinden, een alternatief is gerookt paprikapoeder te gebruiken.

Zie, dat zelf maken is zo moeilijk niet, dat kan iedereen😉

Advertentie