Rechtsherstel

Ergens in oktober vorig jaar, stuurde ik twee verzoeken om ambtshalve vermindering van de aanslagen 2017 tot en met 2020 naar de belastingdienst. De belastingdienst was immers op de vingers getikt vanwege de door hen bepaalde verdeelsleutel tussen sparen en beleggingen waarmee het fictieve rendement op vermogen verdiend zou zijn geworden. De achterliggende tik op de vingers is natuurlijk voor het kabinet geweest, de belastingdienst verzint regelgeving niet zelf, dat gebeurt op het ministerie.

Dat geheel terzijde, ik stuurde dus de verzoeken aan de dienst. Twee stuks stuurde ik, eentje voor man en eentje voor mij als fiscaal partner of net andersom zo u wilt.

Van de week lagen er 8, acht stuks, blauwe enveloppen op de mat. Daar was een hele boom voor geveld, een beetje overkill vond ik het wel al deze brieven. Een normaal mensch schrikt al van 2 blauwe enveloppen en wij kregen er 8. Vier geadresseerd aan mij en vier stuks op naam van de man: 2 stuks over 2017, 2 over 2018, idem over 2019 en 2020. Van mij hadden de 4 jaren gecombineerd gemogen.

U leest ‘t, men is duidelijk op de hoogte dat een deel van de belastingbetalers onrechtmatig is behandeld anders zou de brief niet reppen van RECHTSHERSTEL.

Zou ’t niet makkelijker zijn voor de diverse overheidsdiensten als de wetgever eens meer te rade ging bij juristen om na te gaan of ‘nieuwe of aangepaste’ wetgeving wel houdbaar is?

Advertentie

One thought on “Rechtsherstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.