Gestopt met roken

November 2009 stopte ik met roken! Van de een op andere dag. Ik weet nog dat ik op een vrijdagavond thuiskwam na gedane arbeid, mezelf een glas vermouth (mijn drankje) inschonk en de laatste sigaret opstak, dáár wilde ik van genieten!

Na die laatste sigaret genoot ik weer met volle teugen van de frisse lucht, die ‘k ongestoord kon inademen, de frisse kleding, het bevrijd zijn van te moeten roken.

Het is voor de verstokte roker een dure hobby geworden, destijds in 2009 kostte het roken mij al € 20 per week. Ik heb heel lang na iedere loonbetaling (iedere 4 weken) die € 80 in een speciaal potje gestoken.

Leuk om zo te zien hoeveel ik in die jaren heb kunnen besparen door niet meer te roken!

2 thoughts on “Gestopt met roken

  1. Willem schreef:

    Dit doet me denken aan de tijd dat ik zelf stopte met roken; het zal de zomer van 1967 geweest zijn. Hoeveel geld er daarmee bespaard is; geen flauw idee, maar wat ik wel opvallend vond was dat ik binnen een jaar ook geen koffie meer dronk. Eerlijkheidshalve; ben nooit een groot koffiedrinker geweest, maar achteraf vond ik het wel opvallend dat het zo vlak achterelkaar gebeurde. Nou leverde dat denk ik weinig op, want van lieverlee ging ik wel meer thee drinken en nooit het obligate theezakje, waarin naar mijn smaak alleen maar tweederangs spul in zat. Dus wat ik aan koffie bespaarde ging dubbel op aan vrij prijzige thee. Maar omdat mijn (jaarlijkse) alcoholische versnaperingen ook te tellen zijn op de vingers van beide handen, maak ik er geen echt probleem van. En frisdranken zijn evenmin een grote kostenpost; alleen als we bezoek krijgen en dan geven we de restanten vaak nog mee als ze naar huis gaan.

  2. mevrouwniekje schreef:

    Ik weet de datum niet meer, maar het is inmiddels al wel 23 jaar geleden dat ik stopte met roken. Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik niet meer rook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.