Voorzichtigheid is geboden.

“Pap, dit is mijn nieuwe telefoonnummer, mijn ouwe was kapot”, dit was de letterlijke tekst van het appje dat ik vanmiddag kreeg. De tekst leek precies op een tekst zoals dochter ze zou appen maar u snapt vast wel dat ik er niet in trapte. Ik ben per slot haar ‘pap’ nietšŸ˜Ž

Ondanks het nieuwe telefoonnummer belde ik dochter maar even op haar oude nummer en raad eens; haar telefoon deed het nog gewoon.

Dochter was trouwens not amused, een maand geleden had ze haar gegevens voor een coronatest ingevuld en de combinatie van, door de GGD-medewerkers verkochte data en dit verdachte appje maakte haar ongeruster dan ze was voor de coronatest.

Ik heb dochters ‘nieuwe nummer’ geblokkeerd maar het bewijst eens te meer dat een mensch niet voorzichtig genoeg kan zijn. Er zijn al te veel oplichters.

2 thoughts on “Voorzichtigheid is geboden.

  1. Willem schreef:

    Het relatieve voordeel dat ik zelden mijn mobiele nummer afgeef is dat mij dergelijke avonturen bespaart zullen blijven. De afgelopen zomer heb ik ook een coronatest ondergaan en toen ik mijn (vaste) telefoonnummer als contact opgaf werd nog specifiek gevraagd naar mijn mobiele nummer en de jongeman in dit geval, kon zich niet voorstellen dat ik die op dat moment niet bij me had en dat dat meestal het geval was.
    Voor mijn werk had ik dat ding altijd bij me, maar ik werk niet meer en mij ontgaat nog steeds het nut om overal en altijd bereikbaar te moeten zijn. We raaken onderhand in een wereld verzeild waar je alles en iedereen moet kunnen conbtroleren lijkt het wel. Ik wil soms gewoon even lekker onbereikbaar zijn.

  2. Izerina van der Linden schreef:

    Jij had het door,maar hoeveel mensen niet ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.