Gegoochel met cijfers

Weet u, ik ben geen wappie en ik ga niet samen met de viruswaanzinnigen demonstreren, ook ik geloof heus dat ziekenhuizen hutjemutje vol liggen met Coronapatiënten maar ik mis al sinds het begin van deze crisis een nogal essentieel onderdeel in alle publicaties over aantallen positief geteste mensen.

Vandaag ook weer, even alleen voor Nl gerekend: Ruim 5800 positief getesten en dat is iets meer dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen. Dat zal allemaal best maar ik wil graag weten HOEVEEL personen zich hebben laten testen. Laten we elkaar geen wappie noemen maar het maakt echt uit of die 5800 ‘positievelingen’ komen uit een getest reservoir van 19000 of van 70000 personen. Als één op de 3,5 geteste mensen daadwerkelijk Corona heeft is dat een heel ander verhaal dan wanneer 1 op 13 positief is. Het lijkt me toch dat dergelijke informatie gedeeld moet worden.

Maar nergens in de discussie hoort u hierover.

3 thoughts on “Gegoochel met cijfers

  1. M.K schreef:

    Dashboard coronavirus rivm. Staan vanaf begin alle cijfers op!

  2. Willem schreef:

    Het gros van de mensen lijkt nauwelijks geïnteresseerd in de samenhang van de cijfers. Mij heeft ook regelmatig het gevoel bekropen dat ik weten wilde hoe ik het aantal besmettingen moest zien, afgezet tegen het aantal testen. Vaak heb ik gedacht geef een het percentage erbij. Niet alleen het aantal besmettingen dus, maar ook hoeveel procent dat is van het aantal getesten. Gek genoeg zeggen ze wel hoe groot het procentuele aandeel is van de Britse variant onder de in ons land geconstateerde besmettingen. Daar hoor ik tot nu toe nog niemand over mopperen dat ze exacte aantallen willen weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.