Advies!

Ik heb de ANBO nog niet horen miepen bij het advies om als eerste alle ouderen te vaccineren. Dat deden ze toch heus echt wel toen er begin oktober opnieuw speciale ouderenuurtjes in de supermarkt moesten komen.

Dat ouderen vooral heel kwetsbaar zijn voor COVID19 was stigmatiserend? Goed, ik snap dat heel de wereld niet overnight gevaccineerd kan worden maar heeee: waarom ouderen eerst?

Men heeft mij niet gevraagd maar het zou voor mij heel logisch zijn dat allereerst alle zorgpersoneel in de breedste zin uitgenodigd wordt om zich te laten vaccineren. Daarna de jeugd, het lijkt me nml. best fijn dat er, mocht ik ondanks het niet gevaccineerd zijn toch 70 en hulpbehoevend worden, nog steeds mensen zijn die mij m’n steunkousen kunnen aandoen. En laten we dan eens gaan zien of er voldoende vaccins zijn om ook ouderen en kwetsbare groepen mensen in te enten.

Nog geen jaar geleden was vergrijzing een serieus probleem in de westerse wereld en nu???

Ach, de kapper heeft een prima oplossing!

Advertentie

9 thoughts on “Advies!

 1. Lot schreef:

  Begrijp deze redenatie ook goed maar als je al boven de 70 bent zou je ook graag willen dat er wat meer vrijheid komt om je eigen dingen te kunnen blijven doen en je wat vrijer te bewegen en minder kwetsbaar te zijn voelen en weer normale contactmomenten te hebben met meerdere mensen

 2. ms schreef:

  Als je eerst de jongeren vaccineert die nu al niet kunnen stoppen met feesten, hoe zou je dan verlangen dat ze nog inbinden om die ouw te beschermen? De enige reden die ik zie waarom ze eerst jongeren zouden vaccineren is wel om te kijken hoe de sterken er op reageren vooraleer aan de zwakkeren te beginnen.

  • Helene schreef:

   Het grootste gedeelte van de jongeren houdt zich gewoon aan de regels hoor ! Sta je er weleens bij stil wat ze allemaal al in hebben moeten leveren om de ouderen te beschermen ? Of vindt jij het kunnen volgen van een goede opleiding misschien niet belangrijk.
   Sinds maart hebben jongeren op het MBO, HBO, en universiteit geen normaal onderwijs kunnen volgen. Vooral voor het MBO wat grotendeels gericht is op leren in de praktijk een kwalijke zaak.

   • Willem schreef:

    De meeste mensen houden zich welaan de regels, dus met het vingertje naar elkaar wijzen is weinig zinvol lijkt me. Je kunt namelijk met hetzelfde recht zeggen dat dat diezelfde ouderen ervoor gezorgd hebben dat jongeren het leventje kunnen leiden dat ze leiden en dat ouderen ook wel een ‘tegenprestatie’
    mogen verwachten van de jongeren.
    Beide benaderingen vind ik nogal kortzichtige en erg egocentrische kantjes hebben. In een samenleving gaat het er vooral om dat je elkaar iets gunt en ieder zijn/haar eigen plek kan en mag innemen.
    Hogeren krachten dan het ‘klootjesvolk’ hebben gekozen voor deze volgorde van vaccineren en daar heb je in dit geval mee te dealen.

 3. Ik vind het een moeilijke afweging. Voor vaccineren van jongvolwassenen is wat te zeggen omdat het er op lijkt dat zij het virus verspreiden, maar ouderen sterven er vaker aan. Ik ben blij dat ik de beslissing niet hoef te nemen!
  Aaf (zuinigaan)

 4. Izerina van der Linden schreef:

  Het lijkt me een gok,ouderen eerst.Ik begreep,dat er bij de ontwikkeling van het vaccin,niet echt groepen oudere en zwakke proefpersonen zijn geweest.

 5. luz60 schreef:

  Zorg toch gewoon voor een goede weerstand en gezondheid, dan hoef je geen vaccin!

 6. Nans schreef:

  Mij lijkt het wel slim om te beginnen met het verplegend en verzorgend personeel. Juist omdat de groep kwetsbare mensen groter is dan alleen de ouderen.

  Op die manier bescherm je ouderen óók.

  Ik vraag me wel af waarom we nog 2 weken moeten wachten terwijl de vaccins er al zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.