Tulpen

Ik ben gek op tulpen, al vanaf klein meisje en nu zijn ze er weer!

Nog wel geen bloeiende tulpen maar tulpenbollen, vandaag bij Liedl kocht ik wel 8 zakken met allerlei verschillende tulpen.

En guess what? Ondanks het miezerige weer, zijn ze al gepoot ook.

Laat het voorjaar maar komen😉

3 thoughts on “Tulpen

 1. Je bent er vroeg bij in ieder geval : )

 2. Willem schreef:

  Omdat ik ieder talent ontbeer voor vrij tekenen, vond ik tulpen tijdens mijn lagereschooltijd, -1951 tot1957-, nog wel interessant. Die merkwaardige combinatie kwam omdat we tijdens het vak ‘vrij tekenen’, meestal plaatjes na mochten (moesten) tekenen en tulpen waren eenvoudig van vorm. Daar kon ik nog iets van maken.
  Ik ben weliswaar gek op planten en bloemen, maar toen ik een huis met een tuin kreeg, kwam ik, misschien nog wel een voortvloeisel uit mijn lagereschooltijd, niet op de gedachte om er tulpen in te planten. Andere bollen trouwens ook zelden. Ooit heb ik eens een zak tulpenbollen geregen en ook daadwerkelijk gepoot. Die heb ik laten verwilderen en nog jarenlang genoten van de kleine wilde/verwilderde tulpjes die er uiteindelijk uit voortkwamen. Waarschijnlijk houd ik gewoon niet van die grote joekels van tulpen waarvan de kweken al decennialang vinden dat we die moeten kopen. Of misschien gewoon een dwarsligger.
  Wat het ‘vrij tekene’ aangaat; ik ben er nog steeds geen ster in, maar dankzij het vak persectief tekenen en beschrijvende meetkunde tijdens mijn vervolgopleidingen, kan ik er nu iets beter mee uit de voeten, maar zal nooit ook maar in de buurt komen van het niveau dat mijn schilderende en bboetserende/beeldhouwende dochter al had toen ze de kleuterschool ontgroeid was.

 3. Be Silly Today schreef:

  Tulpen zijn prachtig. Ik ga dit weekend bollen planten.
  Spaarmoeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.