Per dag 1 artikel wegdoen

Gisteren kletste ik bij met dochter en hoewel ik mezelf een minimalist reken, vind ik die minimale bezoekjes op anderhalve meter helemaal niks en hoe langer het duurt hoe meer ik in de contramine ga.

Maar goed, daarover spraken we niet, dochter vertelde over haar fascinatie voor tiny houses, minimalisme en opruimen. En ’t wicht was ook maar direct begonnen om haar belangstelling in daden om te zetten.

Ze vertelde dagelijks 1 artikel weg te willen doen en daar alvast vorige week mee begonnen te zijn.

Vanaf morgen doe ik met d’r mee: dagelijks 1 artikel wegdoen, naar de kringloop of in de kliko, da’s me om het even maar tot 31 december kunnen er tenminste 120 dingen verdwijnen.

’s Kijken of ‘k de keet weer eens kan kuisen minimaliseren šŸ˜€

3 thoughts on “Per dag 1 artikel wegdoen

 1. Willem schreef:

  De afgelopen jaren heb ik veel gehoord en gelezen over dit soort dingen en elke keer weer vind ik het trekken hebben van een dwangneurose.
  Wat is er in vredesnaam op tegen om iets weg te doen als het geen functie meer heeft in je leven of omgeving. Dat komt vanzelf op je pad en op dat moment kun je handelen. Inderdaad, de kliko kan dat zijn, maar ook de kringloop of iemand uit je familie- of bekendenkring.

 2. Ik vind dit altijd een leuke methode om te minimaliseren. Wat ik ervan lees is het in het begin niet zo moeilijk maar op een gegeven moment wordt het menens.

 3. johmar schreef:

  Ik pak het liever wat rigoreuzer aan en ga eens in de zoveel tijd eens door mijn huis en kasten en gooi dan in een keer behoorlijk wat weg.
  De opbrengst van deze week, 3 tassen naar de kledingcontainer. 1 tas in de glasbak. 4 zakken met spullen naar de kringloop. Als ik 1 ding per keer weg zou doen dan betekend dat dat ik het ergens neer moet gaan zetten , want ik zie mezelf niet elke dag naar de kledingcontainer gaan of naar de kringloop om iets weg te brengen en als ik dat doe dan loop ik het risico dat ik ga twijfelen of ik iets echt weg wil doen met gevolg dat het weer in de kast verdwijnt. Het voordeel van mijn manier vind ik ook dat het een heel voldaan gevoel geeft als ik in keer zoveel opgeruimd heb en de ruimte die dat geeft. Niet alleen in huis, maar nog veel meer in mijn hoofd. Is mijn manier beter dan de jouwe? Geen idee, maar iedereen doet wat voor hem/haar het beste werkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.