Eindelijk een afspraakje met de tandarts.

U zal het vreemd vinden maar ik heb geen hekel aan de tandarts. Het is niet mijn meest favoriete bezigheid daar zo in een tandartsstoel te liggen, dat niet maar ik vind m’n gebit belangrijk genoeg om het goed te verzorgen en daar horen tandartsbehandelingen bij.

Op 25 maart zou ik een afspraak bij de tandarts hebben en u snapt het: die afspraak werd verzet naar 19 mei, dan zou ik kunnen langskomen voor een controle en het wegbikken van tandsteen.

Helaas ook deze afspraak werd afgezegd, niet door mij maar vanuit de tandartspraktijk. Ik behoorde volgens hun protocollen tot een risicogroep. Mijn slijtage van kraakbeen zou een reumatische aandoening zijn en daarmee had ik een verhoogd risico op COVID19, (wel jammer dat mijn huisarts een andere mening is toegedaan, misschien zou de slijtage d.m.v. medicijnen tegen reuma een halt toegeroepen kunnen worden), ik mocht dus niet naar de tandarts. Zelfs niet om een afgebroken kies te laten opmetselen.

Toen ik een paar weken geleden pijn kreeg in de buurt van de kaak was ’t niet mijn eerste ingeving om de tandarts te bellen voor een afspraak maar omdat er langzaam een ei leek te groeien onder de kaak vond ik een belletje gerechtvaardigd en mocht ik wel langskomen.

De uitslag was een verstopte speekselklier en de remedie: operatief de speekselsteen, oorzaak van de verstopping, verwijderen of het kreng door middel van kaakmassage ’n soort van terugduwen zodat de klier weer vrij was. Dat lukte en de afspraak bij de kaakchirurg kon gelukkig afgezegd worden.

Tegelijkertijd kreeg ik een standje omdat de laatste controle alweer meer dan een jaar geleden was…. pfffft, dat was volgens hun eigen protocol, ik wilde wel. Ik ben dan ook niet bang voor een tandarts.

Morgen kan ik terecht voor een reguliere controle. Gelukkig, kan eindelijk m’n kies gerepareerd worden!

3 thoughts on “Eindelijk een afspraakje met de tandarts.

  1. Lot schreef:

    Rare regel. Ik zich bent je toch niet zo kwetsbaar als je artrose hebt. Ik heb 2 neiuwe knieeen en pen in voet en kon in april al omdat ik last had

  2. anja schreef:

    Raar dat je dan een standje krijgt! Ik ben ook niet bang voor de tandarts, ben vandaag voor het eerst bij mijn nieuwe geweest, en ben zeer tevreden!

  3. Izerina van der Linden schreef:

    wonderlijk,dat zij beslissen over jouw risico.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.