Saai

Het hoeft allemaal niet zo heel erg spannend te zijn maar de saaiheid van nu is wel het andere uiterste.

Ik heb het er wel een beetje mee gehad.

Hoewel ik nog dagelijks, nou ja 4 dagen per week naar kantoor ga, bestaan de andere uitjes uit het doen van de boodschappen en u zult het vast met me eens zijn, dat is geen onverdeeld genoegen.

Het zal vast verschil maken in welke winkel in welke wijk u de boodschappen haalt maar in de wijk waar ik woon, een heuse achterstandswijk, is het bezoeken van een supermarkt soms een crime.

Mensen staan soms ongegeneerd te niezen over het fruit, gebruikers van scootmobielen denken dat ze Max Verstappen zijn en die u daarom bijna uit de schoenen rijden, vooral ouderen die, omdat ze kwetsbaar zijn, denken dat ze overal kunnen voordringen om maar zo snel mogelijk weer buiten te zijn.

In het winkelcentrum in een naburige wijk zijn looplijnen uitgezet en denkt u nu niet dat deze ‘richtlijnen’ gevolgd worden, rechts aanhouden is blijkbaar heel moeilijk.

Ach, weet u, ik vind het leven gewoon zo SAAAAHAAAAAI momenteel dat ‘k van iedere mug een olifant kan maken.

4 thoughts on “Saai

 1. Hihi, mijn stiefdochter is op een gegeven moment vanuit jouw wijk naar het zuiden van de stad Groningen (De Wijert) verhuisd omdat ze jouw (en toen ook haar) wijk zo’n achterstandswijk vond worden. Ik vond het toen nog wel meevallen. Ik woonde in de aangrenzende wijk (aan de andere kant van de spoorlijn) en deed altijd boodschappen in jouw wijk en het winkelcentrum een stukje verderop. En dan spreek ik over de periode 1980-2007.
  De wijk waar ik tegenwoordig woon, schijnt ook een wijk te zijn waar veel mensen in armoede leven, maar omdat in de supermarkten ook mensen uit aangrenzende wijken met veel koophuizen (Ruischerwaard, Drielanden, Meerstad) boodschappen doen, merk ik daar weinig van.

  Sterkte met het zootje ongeregeld in winkelcentra!
  Aaf (Zuinigaan)

 2. Nicole Orriens schreef:

  Boodschappen doen vind ik ook geen genoegen. Verder heb ik wel het gevoel dat het overal weer steeds gewoner wordt.

 3. Willem schreef:

  Boodschappen doen vind ik ook geen onverdeeld genoegen en ik ben er dan ook altijd zo klaar mee. In tegenstelling tot mijn echtgenoot ga ik niet zes supermarkten af omdat product A ergens anders goedkoper is. Ik ga naar de dichtstbijzijnde super en koop daar alles wat nodig is.
  Een belangrijke vraag die je opwerp: wat is saai? Mijn vader zei altijd “Wat de ien niet lust, daor vret de aander zich dik in”. Een mooi relativerende opmerking vind ik dat nog steeds, al heeft de man al lange tijd geleden het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Saai is goedbeschouwd iets heel persoonlijks. Ik kan genieten van een eind fietsen, maar voor mijn gevoel bestaat er geen dommere en saaiere bezigheid dan een eind hardlopen. Je op het water begeven, met een boot of surfplank is voor mij het toppunt van gevangenschap, terwijl een collega van me dat ervoer als absolute vrijheid. Het verschil bleek erin te zitten dat hij de ruimte van het water als vrijheid ervoer, ook al stond hij op een surfplank en ik ervoer het als gevangenschap omdat ik er niet op elk moment af kon stappen om weg te lopen; mijn bewegingsvrijheid beperkte dus, omdat ik geen grond onder mijn voeten voel. Ik behoor niet tot de mensen van wie beschreven is dat ze op het water hebben gelopen.
  Mozes zei ‘de wet en tien geboden zijn alles’ Een liberaal vindt een goedlopende economie alles. Een arts zal zeggen gezondheid is alles, en zo zal iedereen iets vinden van ‘alles’. Einstein vatte al die meningen samen met “Alles is relatief” Lijkt me een goed uitgangspunt

 4. Izerina van der Linden schreef:

  Maak een stel olifanten,dan kun je daar misschien plezier aan beleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.