De plaatselijke middenstand

M’n bloemetje, die tulpen van woensdag, was niet om me zelf een beetje te verwennen omdat ik het zo moeilijk heb met alle restricties, neehee, ik kocht ze omdat de eigenaar van de bloemenzaak, vroegah, een klasgenootje van dochter was en de meiden ooit over en weer vaak bij mekaar logeerden.

Na werktijd, ik fiets dagelijks nog gewoon naar kantoor, we zitten met 3 mensen en de zaak loopt digitaal nogal achter, kom ik meestal langs haar winkeltje en toen bedacht ik dat zij, net als zoveel anderen, het wel verschrikkelijk moeilijk zou hebben.

Daarom deed ik vanochtend een rondje plaatselijke bakker, groenteman en slager. Bij deze winkels was vrijwel geen klandizie en hoefde ik dus niet moeilijk manoeuvreren om me aan de voorgeschreven afstand te houden.

Doet u, zo mogelijk met me mee en helpt u ook de plaatselijke middenstand. Want het is heel simpel, al deze kleine zelfstandigen of u ze nu van jongs af kent, of ze al jaren een winkeltje in uw buurt hebben of pas een zaakje geopend, zij hebben uw steun hard nodig om niet op een heel andere manier ten onder te gaan aan dit kleautevirus.

4 thoughts on “De plaatselijke middenstand

 1. Nans schreef:

  Helemaal waar! ik vind het wel een moeilijke: we zijn zelf financieel flink getroffen door het Corona-virus (de man heeft een standbouwbedrijf).. De hand zit daarom op de knip en daar blijft hij tot er weer geld deze kant op rolt.

  De ondernemers die ik spreek (van kaasboer tot slager en restauranteigenaar) hebben het heel zwaar. Vooral daar waar inkomsten gelinkt zijn aan de horeca. Mensen zitten huilend aan de telefoon. Het is echt heel erg.

 2. Izerina van der Linden schreef:

  Het kleine ijswinkeltje(niet eens een jaar open) is nu dicht. Maar gaat het open,dan haal ik elke week een ijsje.

 3. Nicole Orriens schreef:

  Ik vind dat een heel sympathiek initiatief!

 4. Kobo schreef:

  Doen wij zelf ook. We moeten elkaar een beetje helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.