Groene vingers

Ik ben niet zo van planten en (snij)bloemen binnenshuis.

Dat is meer omdat ik verschrikkelijk slecht ben met kamerplanten dan dat ik niet van planten zou houden. Wat?, zelfs cactussen zijn in mijn huishouden ten dode opgeschreven. De enige plant die ’t binnenshuis overleefde was een brugmansia die door de man vertroeteld werd de nederlandse winters, toch al niet de strengste buitenshuis niet zou overleven.

Sinds een paar maanden heeft de man het plantenvirus, een in deze context redelijk onschuldig virus ergens opgelopen en langzamerhand verandert de huiskamer in een oerwoud. Ik moet daar toch wel erg aan wennen!

Offe…. ben ik al gewend?

Deze tulpen kocht ik toch echt zelf!

3 thoughts on “Groene vingers

 1. zuinigeman.nl schreef:

  Bloemen en planten staan mooi in huis. Wij hebben vooral vet planten. Maar ook een cactus heb ik ook dood gekregen. In de tuin heb ik siergrassen die doen het ook goed. Weinig onderhoud of werk daar hou ik van.

 2. Bruno Stroobandt schreef:

  Ik houd het bij computer planten šŸ™‚ Geen water nodig. Wel elektriciteit. zie youtube: https://www.youtube.com/watch?v=EK5P5Izk0ig een boslandschap gemaakt in javascript šŸ™‚

 3. Willem schreef:

  Als je toch een Brugmansia ’s winters in je huiskamen houdt, waarom dan niet eentje die in de late herfst of winter bloeit zoals de Brugmansia ‘sanguinea’
  De (zomerbloeiende) Brugmansia’s kun je zelfs in het donker laten overwinteren bij een temperatuur tussen 5 en 10 graden, zolang de kluit maar niet geheel uitdroogt. De bladeren verschijnen wel weer als de plant in het voorjaar weer licht krijgt en bij voldoende voeding en water krijg je ook een overdadige bloei.
  Succes met het neefje van de (inlandse) Datura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.