’t Kan verkeren!

Al jarenlang ben ik in het bezit van een paar geëmailleerd gietijzeren pannen, eerst een tweetal in een wel heel goedkope uitvoering en toen het email er teveel afknapte kocht ik de duurdere variant want gietijzeren pannen zijn hoewel loeizwaar heerlijk om in te bakken, braden en stoven. Ik kocht nog steeds geen merk, dat werd me te gortig.
Al die jaren klaagde zoon over die kleaute-zware pannen, waar ie ook nog eens de vingers aan brandde omdat ze heel erg lang heet bleven, als ie moest afwassen of de tafel afruimen.

In 2016 heeft de jongste Kniepertelg een zelfstandige woonruimte gevonden en  dat bevalt opperbest. (van twee kanten, dat is) Na de eerste week voor zichzelf gekookt te hebben, wilde zoon toch wel heel graag een  braadpan. Geen gietijzeren, nee dat wilde ie niet, er zouden vast minder zware exemplaren te koop zijn.
Na één of twee keer een stoofpotje te hebben gestoofd werd de eerste gietijzeren pan aangeschaft en vorige maand waren we in Duitsland, op boodschappenjacht, toen hij vanwege de exorbitant hoge prijs wegliep voor nog een gietijzeren pan.

Vorige week was zoon jarig, driemaal raden wat ik hem cadeau gaf? En hij… hij was er superblij mee. Dat zo’n pan retezwaar is, dat boeit um niet. Koken in een gietijzeren pan kookt super!

2 thoughts on “’t Kan verkeren!

  1. ms schreef:

    Ik heb er ook nog zo vier staan, ongebruikt sedert mijn scheiding. Luc braadt/stooft er niet zo graag in.

  2. Willem schreef:

    Een treffende voorbeeld van het waarheidsgehalte van de zegswijze “Al doende leert men”, of zo je wilt “Ervaring is de beste leermeester”.
    Ook blijkt maar weer dat ouders best wel ouderwets kunnen zijn, maar dat ze ook gelijk kunnen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.