Energie

Ons energiejaar loopt van 24 januari tot 23 januari (of daaromtrent) en dankzij de slimme meter had ik 28 januari de afrekening in de mail.

Dat we geld terug kregen, dat had ik verwacht, dat we, op een haar na anderhalf keer ons maandbedrag van 81 euro terugkregen was een verrassing (schreef ik het woord toch bijna verkeerd 😉 ).

De jaarrekening in het kort, bedragen zijn incl. btw:
Elektriciteit – € 72,10
Gas € 925,13
Overige kosten € 0,00
Totale energiekosten € 853,03
In rekening gebrachte termijnbedragen – € 972,00
U ontvangt € 118,97

Er was door ons meer elektra teruggeleverd dan we hadden verbruikt, en niet zuinig ook: in totaal gebruikten we 1676 kwh en leverden 2379 kwh terug. Ik hoef hier niet te zeggen hoe blij ik met de zonnepanelen ben 🙂 ondanks een mindere opbrengst dan in het topjaar 2018, toen leverden we zelfs meer dan 2600 kwh terug.

U ziet: ondanks inspanningen om van het gas af te gaan, blijft het bij voornemens en die 40 kuub die ik minder verstookte in 2019 is in één elfstedenwinter ook zomaar weer opgestookt.  (Wat mij betreft hoef ik geen winter; dat glibberen over een met sneeuw en zoutprut bedekte straat is aan mij niet besteed en rijden op beijzelde wegen durf ik echt niet)

Vanaf juni ofzo ergens, begint men in onze wijk met Warmtestad en misschien kunnen we op termijn wel helemaal gasloos. ’t Zou wat zijn!

 

 

6 thoughts on “Energie

 1. Meer door minder schreef:

  Ik gebruik de kwh’s die over zijn voor elektrisch bij verwarmen en voor mijn infrarood panelen waardoor ik 2 voordelen bereik.
  1) mijn gasverbruik heb ik hierdoor verlaag tot 150 a 250 m3 per jaar.
  2) gebruik het overschot nu zelf daar het terug leveren maar heel weinig oplevert en elke m3 bespaart 70 tot 80 eurocent.

 2. grandma schreef:

  wij zijn ook zo blij met onze panelen op een of andere manier krijgen we ook elk jaar terug , hmmm misschien toch het voorschot naar beneden. We leveren ook meer elektriciteit op dan we gebruiken, alleen dat gas he

 3. Ikkelien schreef:

  Kleinkinderen die een feestje voor opa zijn pensioen hadden georganiseerd, schreven op de uitnodigingen da5 ze opa wilden “verassen”…

 4. Willem schreef:

  We hebben ook 15 zonnepanelen geïnstalleerd en die leveren per jaar rond 4500 kWh. Ruim de helft ervan gebruiken we zelf en de rest wordt aan het net teruggeleverd. Binnenkort gaan we op inductie koken en dat vraagt, naar me gezegd is, ca. 800 kWh per jaar. De teruglevering zal dus minder worden, maar desondanks blijf ik blij met de zonnepanelen. Misschien is het een idee om in een paar weinig gebruikte ruimtes infraroodpanelen te installeren. Schijnt snel te verwarmen op een aangename manier. In ieder geval de moeite om eens nader onder de loep te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.