Wel of niet verzekeren

Per 1 januari zegde ik de tandartsverzekering op. Ik bedoel 185 euro betalen om maximaal 250 aan tandartskosten vergoed te krijgen? (Ik heb de precieze bedragen niet in m’n hoofd maar het zit ongeveer in deze orde van grootte en de bedragen mag u verdubbelen voor 2 personen)

Voor mezelf kon het dit afgelopen jaar uit, ik betaalde 2x mondhygieniste en een controle. Het hield niet over maar ik verloor er ook niet op.

Voor de man daarentegen begon het tandheelkundige jaar met een wortelkanaalbehandeling, gevolgd door een simpele controle, wel met een paar rontgenfoto’s waarbij er minstens twee gaatjes te voorschijn kwamen.

Vandaag onderging en betaalde hij die laatste behandeling en daarmee kwam het totaal op zo’n € 700,00.

Ka ching!!!!

Plus dat ie met een offerte voor een kroon thuiskwam…. nou, daar denkt de man nog even over.

Het wel of niet aangaan van een tandheelkundige verzekering is altijd een lastige afweging. Als u een goed gebit heeft en zelfs met een minder goed gebit is zo’n verzekering veelal een farce. Leest u de voorwaarden maar eens.

Zou de man per 1-1 wel weer een tandartsverzekering nemen dan wordt er voor die kroon netto/netto maximaal 200 vergoed en blijft er 50 euro over voor een gebitsreiniging. En daarvoor betaalt ie maandelijks €15,50.

Daarmee zou de man een voordelig resultaat behalen van 64 euro ofwel de verzekering keert net iets meer uit dan ervoor betaald wordt.

Maar….. ingeval hij de kroon laat voor wat het is….

Met andere woorden, we slapen er nog een paar nachtjes over.