Baas of werkgever

Ik heb een werkgever, hij is als directeur van z’n familiebedrijf ook echt wel een baasje en dat ie zich af en toe ook bazig gedraagt daar trek ‘k me maar niet teveel van aan. Waarschijnlijk heeft ie thuis weinig tot niets te vertellen, en dat compenseert ie op ‘de zaak’ šŸ˜‰

Er zijn meer werkgevers die dergelijk gedrag vertonen, ik ken er tenminste wel een aantal.
Maar als er mensen langskomen en mij vragen of mijn baas aanwezig is, dan is ’t antwoord steevast: Mijn hond heeft een baas (en dan doet het er even niet toe dat mijn hondje al ruim tien jaar geleden naar walhalla is gegaan), ik heb een werkgever.

Laten we eerlijk zijn, ik verhuur mijn kennis en kunde voor een bepaald bedrag en de chef zorgt ervoor dat de werkbare uren ook daadwerkelijk ingevuld worden met werk. Daarmee geeft hij me werk.

Niet meer, niet minder.

2 thoughts on “Baas of werkgever

  1. Willem schreef:

    Wat mij vooral stoort is als mensen in een leidinggevende functie het hebben over “Mijn mensen/personeel”. Heb enige jaren gewerkt onder een hoofdconstructeur die ook in dergelijke machtstermen dacht en vooral sprak en het vooral had over ‘mijn tekenaars en mijn constructeurs’. en er zich vaak ook naar gedroeg. Dank zij hem heb ik het motto ontwikkeld “Een hoofd, twee handen en acht uren” Dat was waar mijn werkgever recht op had voor het salaris waarvoor hij mij betaalde. Gelukkig deed zich binnen het concern de mogelijkheid voor om een andere functie te kunnen krijgen waar ik meer voldoening uit haalde. .

  2. anja schreef:

    Inderdaad, een hond heeft een baas, een mens niet. Ik heb zelf een leidinggevende functie en begrijp niets van zo’n houding, we werken met een team van mensen, en samen draaien we ons bedrijf, iedereen is een even belangrijk radartje in het geheel. Ik sta er wel van te kijken hoe vaak klanten vragen of de baas er is, want ze willen niet worden geholpen door “maar gewoon personeel”. Dat stoort mij echt, wie denken ze dat ze zijn? Onze verkopers zijn allemaal deskundig genoeg om hen te helpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.