Vervroegd bijstellen

De jaarlijkse banketletter die ik van de werkgever krijg is het enige wat we ten Knieperhuize nog aan de 5e van de 12e eten doen. Dat is toch wel één van de voordeeltjes van het inkomen via een werkgever te vergaren.

Er zijn meer voordeeltjes, hoor! Zoals daar zijn: het vakantiegeld, (bijna) jaarlijks een procentuele CAO-loonsverhoging, de envelop met inhoud omstreeks de kerstdagen (in mijn geval in plaats van een kerstpakket), door betaalde vakanties en vrije dagen, eveneens doorbetaalde ziektedagen, koffie of thee naar believen op de werkplek en het gevoel te hebben dat deelname aan het arbeidsproces u van de straat houdt. Dat laatste natuurlijk alleen als u geen stratenmaker van beroep bent.

Toch denk ik niet, bij de werkgever nog 9 jaar (tot pensioengerechtigd) te willen blijven. Toen ik bij deze werkgever begon, had ik me al voorgenomen tot maximaal m’n 62 te willen werken. Destijds betekende dat dat ik 3 jaar zou moeten overbruggen naar de AOW.

Omdat de pensioenleeftijd is verhoogd moet ik misschien ook dat leeftijdsgetal van 62 iets verhogen. Er bestaat nml. nog wel een financieel gat tussen 3 of 5 jaar te overbruggen.

Bijkomend voordeel: langer genieten van werknemersvoordeeltjes.