Verjaren

Mijn verjaardag is ieder jaar op een zaterdag!

U vraagt zich af hoe dat nu precies zit? Ik kan u verzekeren, één ieder die op dezelfde dag verjaart is vast en zeker ook deze mening toegedaan.

Want wees eerlijk, kerstdagen lijken op een gemiddelde zondag en daarom is de dag voor de kerst altijd een ‘zaterdag’.

Het had erger kunnen zijn, m’n moeder had uitgerekend dat ik op 5 december geboren zou ‘moeten’ worden. Ik heb er bijna 3 weken over gedaan om op een minstens even lastige datum geboren te worden.

5 december is voor een kind geen leuke dag om ook nog eens jarig te zijn maar 24 december is voor een volwassene minstens even onhandig

Een ding heb ik er van geleerd: als ik een verjaarskadootje voor iemand heb gekocht en laat inpakken is dat zeker niet in een thema-papiertje van sint, kerst maar ook pasen of koningsdag. Een verjaarscadeau hoort ook als zodanig ingepakt te worden.

Oh en ik hoef geen kaarsen voor m’n verjaardag, niet sinds ik op m’n 15e ofzo, geen andere cadeaus kreeg dan kaarsen☹

6 thoughts on “Verjaren

 1. Mijn moeder maakte het nog bonter… Mijn broer is geboren op eerste kerstdag. Mijn zus is geboren in april met Pasen en 15 jaar later kwam ik in maart ter wereld en je raad het vast al… ook met pasen

 2. Willem schreef:

  Het lijkt me inderdaad niet echt plezierig om vlak voor de Kerst jarig te zijn. Ikzelf kom uit een gezin van 8 kinderen en van de 10 gezinsleden waren er 7 jarig in maart of april; mijn vader en mijn anderhalf jaar jongere zus in juli en een 10 jaar jongere zus in september. En om het compleet te maken; ik ben getrouwd met iemand die een dag voor me geboren is. Pasen speelde daarom wel een rol(letje), maar geen overheersende, omdat Pasen geen vaste datum heeft. Hoewel in april jarig, kan ik me niet heugen ooit op een van de paasdagen jarig geweest te zijn en ik wandel; onderhand al ruim 75 jaar rond op deze aardkloot. Wel eens op goede vrijdag.
  Maar zover ik heb kunnen nagaan; er geen frustraties aan overgehouden.
  .

 3. Nona schreef:

  Hier dezelfde verjaardag. Vreselijk vond ik dat altijd. Als kind dacht ik dat de kerstlichtjes in de hele stad voor mijn verjaardag was, dat dan weer wel 😉

 4. anja schreef:

  Ex verjaart op dierendag, zijn broer op 5 december en de zoon van zijn zus op 31 december. Mijn vriendin was eind januari uitgerekend maar beviel 1e Kerstdag, en dat beviel haar juist helemaal niet! Ik vind kaarsen wel een raar cadeau, begrijpelijk dat je die niet meer wilt krijgen voor je verjaardag.

 5. Janny Rijnberg schreef:

  die kaarsen zijn heel herkenbaar, ik ben geboren op 24-12-1958
  kreeg ’s middags altijd bezoek omdat veel familie en kennissen naar de kerstnachtdienst gingen.

 6. Ingrid schreef:

  Mijn tante is ook vlak voor Kerst jarig en kreeg ook vaak kaarsen. Ze heeft een keer gezegd dat ze het niet leuk vond. Kan ik mij ook volledig voorstellen. Een keer een mooie geurkaars is leuk, maar elk jaar vijf is niet leuk meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.