Hoe noemen we de zaterdag

Wat in hemelsnaam is er onduidelijk aan het concept ‘black friday’ dat de reclames en aanbiedingen ook doorgaan op zaterdag? Erger, sommige aanbiedingen golden al een hele week…

Voor mij is al die poeha toch al niet zo nodig en om er dan direct een hele week van te maken, vind ik een tikkeltje overdreven.

Als we in Europa dan toch zonodig een Amerikaanse gewoonte willen overnemen, hoe gaan we die zaterdag na de black friday dan noemen?

4 thoughts on “Hoe noemen we de zaterdag

 1. racemuis schreef:

  als we het dan over de amerikanen hebben zo noemen ze daar de zaterdag na black friday.https://en.wikipedia.org/wiki/Small_Business_Saturday

 2. Willem schreef:

  Wat mij verbaast, of eigenlijk een beetje verontrust is die klakkeloosheid waarmee we buitenlandse, en met name Amerikaanse (feest)dagen overnemen. Met de black Friday, lijkt een nieuwe koopdag ingevoerd te worden die, hoe je het wendt of keert, ten koste gaat van Sinterklaas, tenzij de bevolking massaal deze onzinnige koopdag boycot.
  Troostvolle gedachte is echter dat er vanzelf een actiegroep van overgevoeligen komt die tot doel heeft Black Friday de nek om te draaien omdat het een racistische uiting is, of als zodanig opgevat kan worden.
  Een goed begin zou zijn om de de zaterdag na ‘black Friday’ dan maar, geheel in stijl “fools saturday” te gaan noemen. Voor de commercie is niks te gek.

 3. spijt-zaterdag? Van de onbesuisde,onnodige aankopen?

 4. MvhJ schreef:

  Het verbaast me vooral dat we ons al minstens 6 jaar druk maken over zwarte piet, maar Black Friday is schijnbaar prima.

  En bijzonder dat wij daar een meerdaags concept van maken terwijl het in het buitenland de dag na thanksgiving is. Het wachten is op boxing day? (26/12).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.