Verzopen dubbeltjes opgerookt

Na m’n blogpost eerder deze week over het geldbedrag wat ik overhield door te stoppen met roken, bedacht ik dat we al een leuke zeilboot hadden weg zien zeilen weggepaft. Nu zijn we beide geen zeilers, het gaat om ’t idee. ’t Is om aan te geven dat roken zo’n enorme kostenpost kan zijn dat een mensch zich wel 3 keer zou moeten bedenken voor u überhaupt een sigaret opsteekt.

Wij deden dat niet, we rookten alletwee als een Hoogovenschoorsteen en eenmaal begonnen, ben je verslaafd voor je het weet. Van de man weet ik niet maar zelf rookte ‘k mijn eerste sigaret op een verjaarsfeestje van een m’n ouders. Het stond er blauw, mijn ogen prikten en de oplossing was volgens mijn vader dat ik zelf een sigaret opstak. Ik was 10, godbetere!

Niet dat ik vanaf die avond al geregeld rookte maar de kiem was gelegd en vanaf dat ik naar het voortgezet onderwijs ging, was het stoer om ook te roken en al gauw rookte ik toch ten minste 2 pakjes shag per week en daar zat een opgaande, voor de gezondheid een neergaande lijn in tot ik 10 jaar geleden van minstens 3 pakjes shag en 3 pakjes sigaretten per week ineens cold Turkey stopte.

Mijn eerste pakje sigaretten kostte ongeveer f 1,75 het laatste € 4,50 of iets in die orde. Zelf wil ik het niet precies weten, de echte rekenaar kan hieruit wel een prijskaartje aan die fictieve zeilboot hangen😉

Doe dat ook nog eens maal twee (rokers) en u begrijpt ook dat het roken een behoorlijke aanslag op het huishoudbudget was.

3 thoughts on “Verzopen dubbeltjes opgerookt

 1. Janne1950 schreef:

  Ik heb gerookt (behalve tijdens 2 zwangerschappen en borstvoedingsperiodes) van mijn 14E tot mijn 50ste.
  Gemiddeld zo’n 4 pakjes shag per week (de eerste jaren minder, de laatste jaren meer) en ben ook cold turkey gestopt.
  Hoeveel geld ik voor shag heb uitgegeven heb ik nooit uitgerekend en vind ik ook niet erg interessant. Het belangrijkste is dat ik gestopt ben!

 2. Lot schreef:

  Begonnen met 17-18, kan me niet de gelegenheid meer herinneren.
  Op het laatst had ik niet meer voldoende aan 2 pakjes (van 25) per dag en kwam er nog shag bij. Toen was ik de stank in huis en vooral de afhankelijkheid, altijd te moeten denken heb ik nog voldoende voor morgenochtend zo zat dat ik op 1 april 1985 cold turkey op tweede pinksterdag ben gestopt, toen was ik 35. Het was zwaar maar ik wilde het echt, en dan lukt het ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.