’n Felicitatie waard

Vandaag op de kop af 10 jaar geleden rookte ik m’n laatste sigaret. En ik heb geen moment spijt gehad van het stoppen.

De eerste 5 jaar legde ik van iedere salarisbetaling € 80,00 apart, dat bedrag verrookte ik iedere 4 weken. En ja mijn salaris wordt berekend per periode van 4 weken.

Van die kleine 5000 euro plus nog wat extra gingen we in 2014 de vijftigste verjaardag van de man vieren aan Waikiki Beach op Hawaii maar liefst.

Daarna heb ik een aantal jaren al het gespaarde geld in één pot gestort maar sinds vorig jaar, splits ik het spaargeld weer in een deel vanwege stoppen met roken en een deel voor andere zaken zoals een APK of de ziektekostenverzekering. Rekening houdend dat het roken in die 10 jaar toch minstens 1.5 keer duurder is geworden, is het spaarbedrag ook verhoogd, weliswaar niet precies met dezelfde factor, maar toch, 1300 op jaarbasis is over zo’n 5 jaar weer een vakantie naar Verweggistan.

2 thoughts on “’n Felicitatie waard

  1. Willem schreef:

    Dat je die datum nog zo precies weet verbaast me. Nou zal dat ook wel komen omdat ik bet5reekkelijk weinig met ‘cruciale’ data heb. Zo heb ik ook geen idee waar ik was toen Kennedy vermoord werd, toen Elvis Presley overleed, toen de aanslag op de Twin Towers was, toen…. . Ik heb een aardig geheugen voor getallen en feitjes, maar dergelijke bijzondere gebeurtenissen horen niet tot de zaken die ik opneem. De verjaardagen van vrouw en kinderen weet ik wel en ook die van mijn broers en zussen, maar van hun echtgenoten weer niet.
    Dat ik mijn laatste sigaret rookte zal ergens voorjaar 1967 geweest zijn en vrij rap erna ben ik ook gestopt met koffiedrinken. Maar vraag me niet naar de precieze datum of maand. Daarop blijf ik het antwoord schuldig.

  2. Wat goed van je. Mijn man rookt deze keer al 9 maanden niet,maar heeft het af en toe nog zwaar. Wat een verslavend en duur spul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.