Opklaring

Vorige week was ’t ineens genoeg!

Chef kwam weer eens op hoge poten verhaal halen en het was precies dat toontje waardoor de muziek nogal vals klonk. En dat zei ik hem op net zo’n valse toon, de chef in mijn hok achterlatend, onderweg naar de enige plek in het kantoor (’t damestoilet) waar ‘k me even kan terugtrekken, flink met een paar deuren slaand.

Niet professioneel, zegt u? Nee maar professionaliteit gaat twee kanten op en een nogal narcistische leidinggevende blijkt daar geen boodschap aan te hebben, die denkt dat iedere medewerker alles maar voor peperkoek moet slikken.

De man had gelijk hoor! Met het nieuw geïnstalleerde programma zien sommige uitdraaien van overzichten er heel anders uit maar om mij uit te foeteren omdat hij moeite heeft de overzichten te lezen, daar pas ik voor. Ik kaffer hem toch ook niet uit omdat ik me moet inwerken in een andere manier van project administreren.

Toen ik me weer professioneel kon gedragen – lees: niet meer met deuren slaande – en m’n plek achter het bureau weer innam excuseerde de chef zich voor zijn uitbarsting.
Het was voor het eerst in 9 jaar, dat ie toegaf fout te zitten. Een volgende keer als ‘k me weer onheus bejegend voel, ga ‘k opnieuw met deuren slaan.

De lucht klaart er in ieder geval van op!

 

 

 

4 thoughts on “Opklaring

 1. anja schreef:

  Iemand die excuses aanbiedt is GEEN narcist, dat woord wordt helaas makkelijk gebruikt, als je ooit te maken had gehad met een echte narcist zou je weten wat voor hel zo iemand veroorzaakt. Het is zoiets als zeggen dat iemand kanker heeft, terwijl het een griepje is.

  • kniepertie schreef:

   Anja, ik begrijp hieruit dat jij irl te maken had met een echte narcist en dat spijt me, ik wilde er niet denigrerend over doen maar mijn chef heeft echt een paar narcistische trekjes.

   • anja schreef:

    het is jouw blog en je mag daarop schrijven wat je wilt, maar ik voelde dat ik hier toch even op moest wijzen; ja, ik had en heb irl te maken met een narcist, daar kom ik niet vanaf zolang hij leeft; balen dat jouw chef dat soort akelige trekjes heeft, maar volgens mij kun jij wel je “mannetje” staan, al is het natuurlijk niet leuk werken zo.

 2. Willem schreef:

  Er is in principe niks mis mee om te laten zien/merken dat je een andere mening toegedaan bent dan je chef. Vooral als de chef er meermalen blijk van heeft gegeven dat de mening van zijn ‘ondergeschikte’ hem koud laat. In het begin van mijn werkzame carrière had ik ook zo’n chef tekenkamer. Die vond elke beginnende tekenaar een volstrekte onbenul en behandelde die ook als zodanig. Uitermate onplezierig, om het maar zacht uit te drukken. Ik heb het bij die club ook maar een paar jaar uitgehouden.
  het belangrijkste wat ik er wel van geleerd heb is dat je je als leidinggevende nooit autoritair opstellen moet. Je medewerkers zijn niet achterlijk en het werkt plezieriger en effectiever als de onderlinge sfeer goed is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.