Laag allooi

Sommige mensen zijn toch ratten ook!

Kijk, ik weet weinig van de medewerkers van een concullega die een klus van het bedrijf aannam maar ik kreeg vandaag wel een telefoontje van een rat die me graag verklikte dat één van die medewerkers van de concullega ooit 8 jaar zou hebben vastgezeten voor fraude of oplichting, dat wist de gluiperd me niet precies te vertellen.

Ik denk zelf dat 8 jaar wel heel veel is voor fraude, die 8 jaar betekent immers dat de fraudeur tot tenminste 12 jaar veroordeeld zou zijn, dus of de rat heeft de feiten niet op een rijtje, of de voormalige delinquent die nu schoonmaker is heeft meer uitgespookt dan alleen de oplichting waar ie 8 jaar voor moest zitten.

Maar waarom zou de rat iemand erbij lappen die z’n straf heeft uitgezeten en die nu probeert z’n leven weer op de rit te krijgen.

Is het niet zo dat als een mens heeft geboet voor z’n misstap, hij of zij ook weer verder moet kunnen?

Ik vind een verrader van een lager allooi dan iemand die z’n straf heeft uitgezeten.

6 thoughts on “Laag allooi

 1. AJ schreef:

  De laatste zin zegt alles.

 2. betjesonnetje schreef:

  Wat een engerd. De roddelaar bedoel ik.

 3. Willem schreef:

  Waaruit maar weer eens blijkt dat het gezegde “Eens een dief, altijd een dief” zich nog steeds mag ‘verheugen’ in een (groot) aantal sympathisanten. Dit ging nog redelijk ‘open’, maar nog vaker gebeurt het zeer stiekem en onderhuids.
  Zelf maakte ik iets vergelijkbaars mee in mijn werrk als toezichthouder op een bouwplaats. Ik wam aan de praat met de baas van een schildersbedrijf uit het oosten des lands, waarbij op enig moment de vraag kwam of ik een kapper uit mijn woonplaats kende. Op mijn antwoord dat ik elke zes weken bij hem in de stoel zat kwam het, voor mij redelijk normale ‘Doe hem de groeten van mij’. Tot zover weinig bijzonders, maar in de loop van de erop volgende weken kwam mijn kapper mij teveel ter sprake en kreeg ik er een zeer onaangenaam gevoel bij. Desgevraagd bleken die beide in het verleden een akkevietje gehad te hebben en voor de schildersbaas was dat reden om een stiekeme lastercampagne te beginnen.
  Voor mij een activiteit die ingedeeld mag worden bij hetzelfde laag-bij-de-grondse niveau wat jij beschrijft. Maar helaas, ik ben bang dat het nooit echt zal verdwijnen. Vooroordelen zijn onuitroeibaar en ieder mens heeft ze. Maar intelligente mensen nemen in ieder geval de moeite om hun vooroordelen bij tijd en wijle opnieuw tegen het licht te houden en te herschikken.

 4. Was het moeilijk om netjes te blijven aan de telefoon?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.