Slaapgebrek

’t Is niet iedere nacht kommer en kwel, dat u dat niet denkt na mijn blogpost van gister, wel bijna iedere nacht maar gelukkig vanochtend zag ‘k de wekker voor het eerst zo rond de klok van 7. Nog steeds erg vroeg voor iemand die wil uitslapen maar het kan er mee door.

Dat slecht slapen is van de laatste jaren; Nachten waarin ‘k iedere 10 minuten op de klok kijk, wisselen af met nachten waarin ik ’s ochtends, eigenlijk midden in de nacht al vanaf 4 uur lig te woelen of een enkele keer zoals vanochtend, heel de nacht doorslaap om om 6 of 7 uur wakker te worden.

Ik ben al blij als er ’s een nacht is waarin ‘k van 1 tot 5 of 6 kan doorslapen, een mensch went er wel aan om maar een paar uurtjes te slapen maar chronisch slaapgebrek wreekt zich geregeld overdag.

Ziet u het voor zich, ik slapend achter een bureau en m’n chef in alle statenšŸ˜Ž

Zo erg was het nog niet maar ik voel overdag vaak suffer dan goed voor me is.

4 thoughts on “Slaapgebrek

 1. Willem schreef:

  Als je eerder wakker wordt dan je eigenlijk wilt, geniet je dan niet nog even lekker na van het warme bed en doezel wat na, een stukje gaat lezen, een puzzeltje oplossen, of iets anders wat je lekker ontspant? Of ben je toevallig zo iemand die de ogen open doet en ook meteen klaarwakker is en derhalve meteen de benen buiten boord gooit, om er vervolgens achter te komen dat het zeil wel erg koud is, wat -bij mij althans-, direct noodzakelijk maakt dat er een bezoek aan het toilet gebracht moet worden.
  Alleen om die reden heb ik een wollig kleedje liggen op de plek waar ik mijn bed verlaat.

 2. Ik neem aan,dat je al van alles geprobeerd hebt. Op dit moment helpt cbd-olie bij mij goed.

 3. Willem schreef:

  Wat natuurlijk ook niet echt meewerkt is de overgang vam
  n zomertijd naar wintertijd.Dat is ook nog maar een week geleden en er zijn mensen die enige tijd nodig hebben om het te implementeren in hun systeem. Ikzelf ook.

 4. betjesonnetje schreef:

  Ik stap ook niet automatisch over van zomer- naar wintertijd. Als ik slapen lastig begin te vinden in het donkere seizoen, neem ik ’s avonds een kopje thee met een klein half theelepeltje st.janskruid – niet meer dan dat, het kan te veel worden. Op een of andere manier helpt dat tegen gevolgen van gebrek aan licht. Zodra de dagen flink gaan lengen (januari) heb ik het niet meer nodig.
  Schijnt niet met alle medicijnen goed te combineren, apotheker zou hiervan moeten weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.