Digidemma

Nog zo’n dingetje: 1 keer in ’t jaar komt opa of oma en soms komen ze samen, langs en of ik dan maar eventjes zo goed ben om de inkomstenbelastingformulieren in te vullen. Dat wil ik wel maar ik ben geen administratiekantoor en eigenlijk mag ik het niet eens doen. Iets met geheimhouden van digid. Wel grappig dat ‘k zelf in eerste instantie een digid voor schone ouders aanvroeg, jaren geleden. Maar goed, oma komt dan met haar schriftje waarin ze precies de digid’s uitschreef en zo kan ik voor de belastingdienst net doen alsof ‘k oma en opa tegelijk ben šŸ˜Ž

Vanavond pleegde ik dus weer eens fraude, ik controleerde en accordeerde de digitale aangiften van opa en oma; tot mijn verdediging kan ‘k aanvoeren dat de frauduleuze handelingen met toestemming van de eigenaren van de identiteiten was.

Belastingdienst, leuker kunnen ze het niet maken, wel steeds meer digitaal, tot wanhoop van sommigen, waaronder mijn schone oudjes.

3 thoughts on “Digidemma

 1. Willem schreef:

  Aan het begin van deze eeuw werd het computercentrum van de belastingdienst in Apeldoorn gerenoveerd/verbouwd/uitgebreid. Beroepshalve kwam ik er daardoor vrij veel en sprak dan ook geregeld met mensen van de belastingdienst zelve.
  De belastingdienst bediende zich in die tijd van de spreuk: “belasting, leuker kunnen we het niet maken, wel gemakkelijker”. Door het personeel van de belastingdienst werd altijd gezegd “Belasting, leuker kunnen we het niet maken, en gemakkelijker doen we zeker niet”. Vond ik van realiteitszin getuigen en het lijkt me nog steeds actueel.Ik ben tenminste erg blij met onze belastingconsulent die jaarlijks voor ons de papieren invult

 2. Izerina van der linden schreef:

  invullen op papier is toch nog steeds mogelijk? (Als je eindelijk het formulier een keer krijgt)

 3. Ik deed het in de laatste jaren van haar leven ook digitaal voor mijn moeder. Ook feitelijk illegaal, want ze zou het als 85+-er zelf moeten doen, maar ik vind het wel wat veel gevraagd voor hoogbejaarden om dat zelf te kunnen.
  Papieren formulieren waren er ook, maar daarin maakte ik altijd schrijffouten en werd het een knoeiboel. Bij een digitaal formulier kun je verbeteren zo veel als je maar wilt.
  Aaf (Zuinigaan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.