Pesto

Omdat dochter onlangs verjaarde gaf ze vanmiddag een lunch voor de familie. Stelt u zich van de aantallen familieleden niet te veel voor, we waren met 10 mensen. We lunchten bij een vriendin die een eigen eethuisje heeft ergens in het Drentsche.

Schone zus was gecharmeerd van de heerlijke pesto, dat at ze nooit eerder. Ik vertelde haar dat ik liever zelf pesto maakte dan de drab uit een potje te eten en daarom voor haar het recept. U mag het recept ook gebruiken, dat u niet denkt dat dit exclusief is šŸ˜Ž

Voor een lekkere pesto:

Men neme de blaadjes van een basilicumplantje, de blaadjes mogen gewassen worden maar zorg dat ze goed droog zijn anders krijgt u in plaats van een heerlijke pesto een waterige derrie, een doosje (20 gram) pijnboompitjes, twee teentjes knoflook. Daarbij nog een beetje zout en olijfolie. Voor het lekker kan er op het laatst een beetje (20 gram) geraspte Parmezaan erdoor gevijzeld worden.

Zelf gebruik ‘k een vijzel maar in de keukenmachine lukt ’t ook, de pesto is dan fijner van structuur. Stamp eerst de pijnboompitten met de basilicumblaadjes, voeg de teentjes knoflook, in kwarten gesneden toe en stamp ze mee, als de pesto op deze manier niet smeuĆÆg genoeg is, voegt u een scheutje goede olijfolie toe. Proeven of de pesto, goed van smaak is, eventueel afmaken met een snuf zout en parmezaanse kaas.

Af en toe ‘ns een vingertipje proeven en oeps… heerlijk!

Vindt u pijnboompitten te duur of is uw basilicumplant overleden? Er zijn prima alternatieven te verzinnen. Rucola in plaats van basilicum en cashewnoten in plaats van pijnboompitten. De Parmezaan kan weggelaten worden of vervangen door Goudse kaas.

Veel lekkerder dan supermarktpesto!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.