Gevoelens van onveiligheid

Onlangs hadden we in de wijk een gesprek van de veiligheidsdriehoek over de onveilige gevoelens die er bij bewoners in de wijk leven.

Eén van de oorzaken van het gevoel van onveiligheid is de handel in, om het even welke, drugs. Wij zien het vanuit de woning gebeuren. Junkies, eigenlijk nog schoolkinderen die druk lopen te bellen met hun, even oude of nog jongere, dealertjers, waarna jochies op scooters heel snel komen aan gereden, kleine pakketjes die van hand tot hand gaan.

Tijdens het overleg werd er op gehamerd telkens, als we zoiets zouden zien, dit te melden bij de politie voor dossiervorming. Maar u weet hoe dat gaat, u pakt uw telefoon en de deal is gesloten en één van de beiden, koerier of gebruiker is alweer verdwenen. U heeft het nummer van de wijkagent nog niet ingetoetst en het bewijs is in rook opgegaan. En terwijl u met de agent de melding doorneemt is er op straat geen levende ziel meer te bekennen. Een klein plastic zakje is het enige ‘bewijs’ dat er ooit een enigszins dubieuze transactie plaatsvond. Ter plaatse gekomen agenten vinden verder niets meer.

Bewoners werd verzekerd dat men van alle meldingen boek houdt en dat er op basis daarvan gericht actie kon worden ondernomen.

Ik vraag me af: een actie gericht op de overlastgevers of actie gericht op de melders.

3 thoughts on “Gevoelens van onveiligheid

 1. Greet schreef:

  Hetzelfde geldt hier voor vuurwerkoverlast, alweer begonnen sinds augustus. Je belt, maar dan is het al bijna afgelopen. Nu is de afspraak dat er gemaild wordt naar de wijkagent, zo kan toch goed dossier opgebouwd worden. Misschien voor jullie wijk en probleem ook een goed idee? (kost ook geen telefoonkosten,scheelt ook weer)

 2. racemuis schreef:

  ik heb in mijn eigen wijk gemerkt dat meldingen maken echt wel geholpen heeft. na meerdere meldingen van verschilende wijkbewoners is men erin gedoken heeft men de hoofdrolspelers geindentificeerd en die zijn toen uiteindelijk een hele tijd te gast geweest in hotel de houten lepel 😉

 3. Rob Alberts schreef:

  Gelukkig is het erg rustig in mijn straat.
  Alleen de auto’s en vliegtuigen zorgen hier voor het rumoer.

  Vredelievende groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.