Opgelicht uitgelicht

Oplichters proberen van alles om u op te lichten, ja duh, daarom noemt men het ook oplichters en veel mensen durven uit schaamte geen aangifte te doen van oplichting. Van de poging tot oplichting die vandaag voorbij kwam doe ‘k geeneens aangifte maar ik ben dan ook niet opgelicht, men póógde mij op te lichten.

Bovenstaande zin is een lastige met al dat oplichten, ik bedoel niet een lampje dat oplicht in het donker maar ‘k bedoel dat de praktijken van oplichters nogal duister zijn. En oplichters proberen diverse methoden om u bij de poot te nemen.

Vandaag nog, kreeg ‘k een sms-je met de tekst van Rabobank: dat mijn Huidige (let op de hoofdletter;) ) betaalpas zou vervallen voor gebruik en ik kon op http://wereldpasvervangen.com een nieuwe pas aanvragen.

Ik denk maar niet dat ik deze site ga bezoeken. Ik laat me door zo’n truukje toch niet oplichten? Allereerst heb ‘k geen raborekening en ook heeft de rabobank geen telefoonnummer van mij. Verder melden banken meestal niet per sms dat u uw pas moet vervangen maar geven zij op hun eigen site aan dat er nieuwe pasjes worden verzonden en hoeft u daarvoor niet al van te voren in actie te komen. En u hoeft al helemaal niet op wereldpasvervangen.com uw gegevens achterlaten.

U wilt oplichters toch geen kans geven om over uw rug mooi weer te spelen?

 

4 thoughts on “Opgelicht uitgelicht

 1. Izerina van der linden schreef:

  al eerder las ik,dat oplichting van mail op de pc naar sms aan het verhuizen is.

 2. Willem schreef:

  In het verleden heb ik wel eens zulke vergelijkbare mailtjes gehad’maar dat is al jaren geleden en ook van een bank waar ik nog nooit een rekening of enig ander contact mee gehad had. En wat me er ook altijd bij opviel; bij een e-mailadres wat al jaren in onbruik was. Gek genoeg, meestal een gmail-adres dat voor een bepaalde gelegenheid aangemaakt was. . Hieruit heb ik de conclusie getrokken dat het met de beveiliging van google niet echt lekker zit en heb op mijn telefoon niet de mail geactiveerd en ook niet internet, alleen maar WhatsApp. Dat laatste alleen maar omdat mijn familie dat als een absolute levensvoorwaarde ziet om contact te kunnen onderhouden. Een mailtje sturen is uit hun gedachten verdwenen. En bellen (op een vast toestel) schijnt echt iets te zijn dat ‘oudjes’ nog doen. Nou vind ik dat je, tweede helft zeventig, je wel mag rekenen tot de ‘ouden van dagen’, al is die uitdrukking in het huidige taalgebruik volstrekt taboe geworden en moet je kennelijk zeggen ‘senioren’. Dan ben je kennelijk jonger.

 3. Ik ontving deze week zo’n zelfde SMS. Ook ik heb geen rekening bij de Rabobank, dus die oplichting, dat wordt helemaal niets.

  Laatst ontving ik ook een SMS die zogenaamd afkomstig was van mijn eigen bank. Omdat de bank mijn telefoonnummer niet heeft, heb ik deze SMS snel verwijderd.
  Aaf (Zuinigaan)

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind dat ze het soms wel heel goed spelen. Zo kreeg ik ooit een alarmerende brief over een boete voor te hard rijden. Ik zag net op tijd dat hij nep was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.