Geen witte schoenen in de winter

Volgens mij was ’t mijn moeder die ons, haar dochters voorhield dat een mensch na 1 oktober geen witte schoenen meer behoorde te dragen. Mijn moeder was er iemand van: wat zullen de buren er van denken!
Mij zal het boeien wat m’n buren denken maar nog steeds draag ik zo eind september geen zomerschoenen meer. Een paar gewone pumps gaat nog maar slingbacks of peeptoes: NOPE!

Vandaag was voor mij de schoenenwissel, ik zocht laarsjes, wandelschoenen, sportschoenen e.d. uit op bruikbaarheid tijdens de winterperiode en borg de slippers en sandaaltjes, tot de zon weer volop gaat schijnen, in een dichte bak in de hoek van de kast.
Tegelijk gooide ‘k het aftandse schoeisel, een paar pumps waarvan de hakken door kinderkopjes waren vernaggeld gingen in de kliko net als een stelletje nep-jeruzalem-nikes waarvan de zool, die toch al niets om hakken had, bijna door was.

Bij het opruimen van een paar witte pumps, die ik overigens voor ‘k ze opruimde eerst bewerkte met tipp-ex, geweldig spul om hakken strak in de lak te houden, dacht ik even terug aan mams, ze zou het geweldig hebben gevonden dat ik, net als zij, in de winterperiode ook geen wit schoeisel draag.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.