Fietsen

Ik heb het gevonden, hoor, dat fietsen aan de hand van knooppunten. Sterker, ik downloadde zelfs de knooppuntenapp, u begrijpt, een mensch moet welhaast mee met hedendaagse moderniteiten 😉 als dat mensch ook gebruik wil maken van hedendaagse gemakken.

Maar…, jawel er zijn mitsen en maren, de bordjes worden niet overal even duidelijk aangegeven, vanmiddag fietsen we een route door Noordlaren en omstreken en halverwege werden de knooppuntennummers vervangen door de tekst ‘voor 54 volg deze route’, en dat bleken zelfs twee verschillende routes te zijn en dan wordt het toch een heuse knooppuntenpuzzel.

Gelukkig waren we wel enigszins bekend in die omstreken en kwamen we ook op bijzondere plekjes, wist u bijvoorbeeld van het hunebed van Noordlaren, maar da’s, geloof ik, toch niet helemaal het concept van de Knooppunten-fietsroutes.

We hebben, ondanks de niet helemaal eenduidige aanduidingen, een heerlijke fietstocht gehad.

One thought on “Fietsen

  1. Willem schreef:

    Is het niet zo dat het hunebed van Noordlaren het enige hunebed is dat in de provincie Groningen ligt? Maar dit even terzijde; het was vandaag, net als gisteren en eergisteren fantastisch fietsweer.. Eigenlijk de hele afgelopen week wel.
    Ik ga ook heel graag een eind fietsen, maar heb het nooit op kunnen brengen om een bewegwijzerde route uit te fietsen. Omdat ik het een crime vind met een groep(je) te fietsen is het een bezigheid geworden die ik meestal alleen doe. Een rijsnelheid tussen 20 en 25 km per uur vind ik lekker en niet te vaak onderweg stoppen. Mijn route kies ik altijd zo dat de eerste ca 15 km tegen de wind in rijd, om vervolgens met meewind de overige 15 á 20 km richting huis te fietsen. Je ziet, zaken die op gespannen voet staan met een tevoren vastgelegde route. Bovendien; ik streef er altijd naar om in 2 uur uit- en thuis te zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.