Nog meer smaken

Niet alleen kruiden en specerijen geven smaak aan de maaltijden, er zijn nog meer smaakmakers, ook daarvan heb ‘k er een flink aantal in de lade staan.

’t Begint al bij de verschillende soorten olie en azijn, nu zal ‘k vast tegen het zere been van een boel top- en thuiskoks schoppen maar ‘k vin balsamico niet te nassen dat heb ‘k dus ook niet staan, wel gewone azijn, witte en rode wijnazijn, appelazijn en rijstazijn. Oh ja, ‘k reken de schoonmaakazijn niet mee šŸ˜‰

oliestel

Wat de verschillende soorten olie betreft: naast raapzaad- en kokosolie staan sesam- en pindaolie en verschillende soorten olijfolie in het keukenkastje. Vooral NIET in de koelkast, olie wordt niet gelukkig van een koudegolf in tegenstelling tot room- en kruidenboter, ook heerlijke smaakmakers, trouwens. Voor ’t gemak heb ‘k wel gekochte kruidenroomboter in de koelkast want ‘k bak er graag in en om nou voor iedere mespunt kruidenboter te moeten mengen, gaat me te ver.

Voor ’t lekker op een stokbroodje meng ‘k zelf wel de kruidenboter.

Verder heb ‘k nog staan: ketjap, tahin, citroensap, sojasaus, tamari (ook een sojasaus maar net weer een ander smaakje evenals de ordinaire maggie van maggi) en verschillende soorten mosterd, verschillende sambals, ketchup en chilisaus, de laatste vier producten wel zelf te maken maar gewend als we zijn aan sommige smaken, koop ‘k de meesten gewoon kant en klaar.

Al deze smaakmakers heb ‘k echt niet in Ć©Ć©n keer gekocht maar de collectie langzaam opgebouwd, soms vanwege een recept wat niet zou smaken met een vervanger soms omdat ‘k ergens tegenaan liep en zomaar bedacht niet meer zonder dat bepaalde smaakje te kunnen. (ik heb zo van die momenten)

Het voordeel van een flinke hoeveelheid smaakjes is natuurlijk dat zelfs de doodgewoonste eigenheimer iedere dag anders kan smaken!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.