Thee plassen

Niet omdat ik denk dat 6 tot 10 kop(jes) koffie per dag te veel zou zijn maar ‘k ben ineens aan de thee! Tenminste tijdens kantoor-uren en daarmee drink ik 4 tot 6 koppen koffie per dag minder.

Voor u denkt dat ’t koffie-apparaat op ’t werk kapot zou zijn, dat is ie niet maar ik merkte dat ‘k misschien te weinig vocht binnenkreeg zo over een dag gerekend, ’n vage hoofdpijn is een goede graadmeter. Het is blijkbaar makkelijker meer en grotere hoeveelheden thee te slempen dan koffie.

Voordelen: geen hoofdpijntjes meer en een ongelofelijk goede doorstroming, zozeer dat ‘k van de week al gevraagd werd of ik misschien blaasontsteking zou hebben, zo vaak als ik op het toilet zat šŸ™‚

Nou had ‘k geen blaasontsteking, gelukkig niet zeg maar ook bij een beginnende blaasontsteking is ’t altijd een goed idee om veel te drinken.

Ik geloof dat mijn nieuwe drinkgewoonte voor meerdere kwaaltjes een prima therapie is.

One thought on “Thee plassen

  1. Willem schreef:

    De laatste keer dat ik een kop koffie, met heel veel melk en suiker, gedronken heb zal nu omtrent 25 jaar geleden zijn. Het was in het vliegtuig op de terugweg van Curacao. We vertrokken daar rond middernacht, kan niet slapen in die krappe vliegtuigstoeltjes en wist dat ik, na een meer dan doorwaakte nacht nog een autorit van ca 2 uur voor de boeg had om thuis te komen. De meer dan 25 jaar daarvoor beperkte mijn koffieconsumptie zich ook tot hooguit 5 kopjes per jaar. Anders gezegd; ik dronk, en drink het nog steeds niet domweg omdat ik het niet lekker vind en dan is Ć©Ć©n kopje koffie al voldoende om een etmaal wakker te blijven.
    Ik ben dus al meer dan 50 jaar aan de thee, want de geboden alternatieven kunnen zich ook niet verheugen op een warme liefde mijnerzijds. Meestal door een overmaat aan suiker.
    De doorstroming van lichaamssappen wordt, zoals je al opmerkt, ook gestimuleerd door thee. Een ander bijverschijnsel is dat je steeds kritischer op de theesoort wordt. De bekende theebuiltjes heb ik lange tijd geleden al afgezworen en gebruik alleen nog maar losse thee. Zo kun je de smaak en sterkte tenminste zelf een beetje in de hand houden. Met theebuiltjes krijg je gekleurd water met weinig smaak. En de thee die de gemiddelde horeca serveert, overstijgt zelden het niveau uit van gekleurd water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.