Hutje op de hei

Met de onderkaak op de schoenen las ‘k zopas dit bericht. Dat een mensch wakker wordt van een kraaiende haan is des dorps maar om naar de rechter te stappen om een haan te verbieden ’s ochtends in alle vroegte te kraaien is belachelijk. Ik heb er geen ander woord voor.

Ik begrijp dat een mensch liever niet bij zonsopkomst wakker gekraaid wil worden maar om direct uw gelijk te halen bij een rechter terwijl u degene bent die naar zo’n gehucht is verhuisd, dat gaat ver, heel ver.

Willen deze mensen straks honden verbieden te blaffen, krolse katten verbieden te janken, ganzen verbieden te gakken? Ik zeg: tijd voor een ‘Parti Politique pour les Animaux’ 🤣

Of willen zulke types nog verder gaan, een ouwerwesse korenmolen mag niet meer draaien dat knerst te veel en de langsdenderende trein moet maar een uurtje vertraging oplopen.

Mijn mening… daarover zal ik niet uitwijden, da’s vast beter maar ik pleit voor een hutje op de hei.

5 thoughts on “Hutje op de hei

 1. Janne1950 schreef:

  Wat dacht je van een ‘stedeling’, met een tweede huisje op het platteland, die van zijn buurman boer eist dat voor 8 uur en na 20.00 uur geen tractoren en andere machines (nodig op een boerderij) gebruikt mogen worden, want ze komen hier voor hun rust 😂😂

 2. Henske schreef:

  En hier in het dorp(je), een vrouw die naast de middeleeuwse kerk ging wonen die al zo’n duizend jaar zijn klokken laat horen. Zij ondernam stappen tegen het klokgelui (overdag, een keer per uur). Gelukkig is ze met de staart tussen de benen verdwenen.
  Of die lui “uit het westen” die beginnen te klagen over de gierlucht als zij hun was buiten hebben hangen… Tsssk.

 3. Greet schreef:

  Hier was zo’n westerling bezig de koeien op het grasveld naast zijn huis weg te procederen via de rechter. Je weet wel, koeien, die gras eten in een weiland…die mochten er van hem niet staan.

  Bezopen. Blijf toch lekker in het westen, dat soort gasten.

 4. Willem schreef:

  De voorbeelden die hierboven aangehaald zijn doen me denken aan het tv-programma “Ik vertrek”. Daar worden ook mensen getoond die met de beste intenties alle schepen achter zich verbranden en vaak geen idee hebben dat ergens vakantie houden toch echt wat anders is dan er jaarrond te verblijven.
  Dan blijkt opeens dat de romantiek ‘des gerusten landman’ 100% nep is en dat diezelfde landman hard moet werken voor zijn brood en niet gebonden is aan kantoortijden, maar er ook ’s nachts wel eens uit moet omdat iets zijn acute aandacht/handelen nodig heeft.
  Met de kippen op stok geloven ze vaak nog wel, maar dat er perioden zijn dat er voor dag-en-dauw opgestaan moet worden om het bedrijf te kunnen runnen komt vaak niet voor in het gedachteleven van een stedelijke rustzoeker. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

 5. betjesonnetje schreef:

  Ze denken dat het platteland een camping is en dat de bewoners campingpersoneel zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.