Uitgaven door de jaren heen

Sinds jaar en dag hou ik in excel bij hoeveel er uitgaat en het saldo van die sheet is altijd negatief 🤔 gek hè? het is maar hoe een neuroot ik ben.

Niet dat het van belang is maar ik kan bijvoorbeeld zo oplepelen dat ik in 2014 € 0,92 betaalde voor een flesje afwasmiddel, (heden ten dage kost datzelfde flesje 94 cent) en wat ik precies uitgaf aan het paar schoenen dat eervorige week in de kliko belandde. De verzendkosten van de pakketten die ‘k naar zoon stuurde toen hij in Finland verbleef heb ik binnen 3 tellen boven water. De inhoud van die pakketten weet ik dan niet meer. Het waren veelal gewoon houdbare boodschappen die in Oulo stinkend duur waren.

Vandaag keek ‘k weer eens naar de uitgaven van voorbije jaren en ik verbaasde me over de hoeveelheden die ‘k al die jaren aansleepte. Ik bedoel wekelijks 4 liter yoghurt of 2 kilo koffie, om van pindakaas en hagelslag ( ieuw, maar wel een heel geliefde broodbeleg-combi van dochter) maar niet te spreken. Daarentegen werd er, vergeleken bij nu, veel te weinig fruit gegeten. Vruchtensap, als vervanger van los fruit waarschijnlijk, vruchtensiroop maar ook frisdrank waren niet aan te slepen. Eén kilo appels en een kilo bananen voor 4 personen was echt weinig, zeker als u bedenkt dat de appels opgingen in de appeltaart. Want meel en bakpoeder werd in grote hoeveelheden wèl ingeslagen.

Eigenlijk interessanter is het om te zien dat er bij verschillende supers nogal grote prijsverschillen bestaan. Dat wist u natuurlijk wel maar tussen denken te weten en het daadwerkelijk op ‘papier’ zien is best confronterend.

3 thoughts on “Uitgaven door de jaren heen

  1. ria schreef:

    Ja leuk he om eens terug te kijken……ik heb op deze manier ook allerlei lijstjes tot ongenoegen van partner en kijk er graag in

  2. Ik bewonder mensen die dit doen juist altijd hevig! Ik snap zo’n Excel ding niet goed, en ik vind het erg lastig om de discipline te hebben om dingen bij te houden.

  3. Willem schreef:

    Ongetwijfeld een belangrijk geschiedkundig document voor de toekomst en ik heb ook bewondering voor de opstellers, maar ik mis de discipline om iets dergelijks zelf te doen. Vind het altijd wel leuk om zoiets door te kijken, maar ben niet bij machte, – eigenlijk kan het geduld ervoor niet opbrengen-, om een dergelijk document te bij te houden. Zal wel door de cijfertjes komen. Ik Vond het geen moeite om voor mijn kinderen destijds een ruim 100 bladzijden tellend document te maken over de eerste twaalf jaar van mijn leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.