Tuinieren is plannen

Men is niet onverdeeld enthousiast over de enorme slangenden in onze postzegel. En met ‘men’ bedoel ik dan de man en ikzelf.

Toen wij hier zo’n 24 jaar geleden kwamen wonen, wilde ik beslist een echte blikvanger in de postzegel en geen boom zou een betere eye catcher zijn dan een apenboom. In de eerste jaren was het boompje prima in toom te houden maar vanaf dat ie net iets groter werd dan ondergetekende, werd het lastiger hanteren. Tja wat wil een mensch ook, de lange slungelige takken van de boom hangen tot beneden neer en probeer dan maar eens de ongewenste kruiden onder de boomcirkel weg te halen en daarbij niet als platgeslagen biefstuk te eindigen. Het is een bloederig karweitje, tuinieren in de buurt van een apenverdriet.

Na heel voorzichtig eerst de meest in de weg hangende takken uit de boom te halen kunnen we nog niet onbekommerd tuinieren, het wachten is op het leeghalen van de groene kliko.

Gelukkig is dat morgen al!

3 thoughts on “Tuinieren is plannen

 1. Rob Alberts schreef:

  Weet je welke vruchten er in zo’n boom komen?

  Stille groet,

 2. Willem schreef:

  Wiki is een aardige bron van informatie. Wat ik niet wist was dat de boom eenhuizig was. Ik had er ook wel eens eentje gezien met een enigszins behaarde sparappel erin, maar weet nu dat ik de mannelijke bloeiwijze heb gezien, want de zaaddragende vruchten schijnen de grootte van een voetbal te kunnen krijgen.
  Vond destijds de boom ook wel een eyecatcher, maar heb er meteen van afgezien toen ik mij bijna sneed toen ik een tak iets te hard beetpakte. Het zit in mijn aard dat ik met palnten wil ‘rommelen’, stekken en dergelijke, en dat zag ik met dat boompje niet gebeuren.
  Ik denk dat ik me veel leed en ergernis bespaard heb de afgelopen 40 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.