Wel of geen bubbels maken

Manlief drinkt graag water, bruisend water, wel te verstaan. Het platte vocht uit de kraan bruist alleen heel even als ie het met een flinke straal in een glas schenkt en da’s niet precies wat ie blieft.

Tot nu toe kopen we dat water in PET statiegeldflessen. Dat wringt want iedere plastic fles is, ondanks statiegeld, recycling en re-use, natuurlijk één te veel.

Daar speelt de industrie wel heel handig op in met de zgn. Soda Stream, een systeem om van plat toch bruisend water te maken en ik denk er sterk over om zo’n apparaat aan te schaffen. Vraag nu niet of ‘k daar al wel 30 dagen over heb nagedacht, dat heb ‘k maar de vraag die ‘k me nog steeds stel, is: zou dat apparaat nu doen wat ’t belooft? Zou ik daarmee echt z’n enorme zak plastic (zoals in de reclame) kunnen besparen? En, vooral heel belangrijk, hoe is de smaak van het eigengemaakte bubbelwater?

Mag ik daarover uw mening vragen?

7 thoughts on “Wel of geen bubbels maken

 1. zuinigeman.nl schreef:

  Ik ben ook zo’n man die van bubbel water houdt. Heb er ook over nagedacht, maar geen ervaring met soda stream.

  Ook heb je tegenwoordig keuken kranen met koolzuur water. Ik ben ook tegen al dat plastic water. Maar water met bubbels vind ik lekker.

 2. AJ schreef:

  Ik ben ook benieuwt hoe de smaak van bruiswater uit de sodastream is. Een apparaat is vrij duur om zomaar in de kast te zetten als het niet goed is.
  AJ

 3. betjesonnetje schreef:

  Ik heb hier een boekje over baking soda waar een recept in staat voor bubbeltjeswater, of misschien wel meerdere. Misschien blog ik dat vrijdag wel even, ben toch nog op zoek naar een onderwerp.

 4. Renske schreef:

  Wij hadden zo’n apparaat (jaren terug) voordat het, vanwege de plasticsoep, massaal in de publiciteit kwam. Je kon toen ook nog moeilijk aan de siropen van sodastream komen en de gewone limonadesiroop was niet echt lekker met de sodastream.

  Er zit een speciaal smaakje aan de sodastream. Ik vind het niet echt lekker, mijn man wel maar meer vanwege de bubbels. Je kan wel zelf de sterkte van de bubbels maken.

  Uiteindelijk hebben wij hem weg gedaan, want dat smaakje én de gasflesjes (hoe ze die dingen ook heten) waren toen best aan de prijs.

 5. Henske schreef:

  Ik gebruik nu alweer een aantal maanden de Sodastream (inderdaad ook aangeschaft omdat de petflessen prikwater er hier als gekken doorheen gingen) en ik ben er erg enthousiast over. Het smaakt gewoon naar ons kraanwater maar dan met een prik erin. Je bepaalt zelf hoeveel prik je wilt.
  Ik heb geen ervaring met smaakjes, want die gebruik ik niet.
  Het is natuurlijk niet zo goedkoop als kraanwater, want naast de aanschaf van het apparaat moet ook nog regelmatig de fles met koolzuur vervangen worden (à € 12,95) maar zowel manlief als ik zouden echt niet anders meer willen!

 6. Jessica schreef:

  Wij hebben hem en of ik nu iets verkeerds doe of niet, al denk ik van wel ik krijg de fles niet goed van het apparaat na het toevoegen van het gas. Ze ontploffen er een soort vanaf en vervolgens zit er nauwelijks koolzuur in. Dus ik ben eigenlijk een beetje teleurgesteld. Had het apparaat in een aanbieding van Blokker online gekocht.

 7. José schreef:

  Ik gebruik hem al jaren. Naar tevredenheid. De siropen vind ik niet lekker. Ik heb hem aangeschaft in de tijd dat ik geen auto had en wel koolzuurhoudend water wilde drinken. Het gesleep met flessen op de fiets incl. kind voor/achterop brak me op. Dit is/was een goede oplossing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.