Zomerse temperatuur

Vanaf ’t moment dat de binnentemperatuur de 19 graden raakt, (van bovenaf gerekend) maak ‘k voor de warme maaltijd ook gerust weer gebruik van de oven. Dat doe ‘k vast niet in hartje zomer.

Maar hartje zomer is nu toch wel een beetje voorbij en zo aten we vanavond een huisgemaakte pizza. Dat had er nog wel aan want ik gebruikte voor het deeg te veel water. Ja heel erg dom en het deeg bleef tot ‘k er extra bloem aan toevoegde een vieze kledder.

Je kan soms zomaar een zeperd begaan en ik deed ’t vandaag, dat miskleunen. Het betekende dat onze pizza een erg stevige bodem had, waar ‘k een dunnere en krokante bodem prefereer.

En waar ‘k de pizza’s meestal in 10 minuten gebakken heb, duurde het vanavond een ruime 20 minuten voor de bodem enigszins krokant was.

Geen kachel aan, wel weer een zomerse binnentemperatuur!

One thought on “Zomerse temperatuur

  1. Ik maak op een “kille”ochtend warm fruit in de oven. Ook zo aangenaam van buiten en binnen in je lijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.