Glazen of draadplateaus in de koelkast?

Wij hebben wel twee koelkasten, en beide nog vrij nieuw ook. Beide tafelmodellen, eentje inbouw in de keuken en de andere staat in de bijkeuken. Da’s misschien overdreven veel koelruimte maar ‘k ben er blij mee. ‘k Hou namelijk niet van lauwe melk of yoghurt. Ook groenten blijven bij mij knapperiger in, dan buiten, de koelkast. Met andere woorden mijn koelkasten worden volop gebruikt.

Waar ‘k wel een probleem mee heb zijn die verdraaide plateaus van helder glas, vroegâh hadden koelkasten draadplateaus en niet van die rottige glasplaten. Waarom is dat systeem eigenlijk amper meer te krijgen? Leg ’s een diepgevroren kip, netjes op een bord in de koelkast te ontdooien. Moe’j ’s avonds ’s kijken, dan heb je ’t condens op en onder de glasplaat en met een beetje pecht liggen de afgedropen condensdruppels ook nog eens op de plaat daaronder. OK, je kip is ontdooid maar dan moet nog eens de koelkast schoongepoetst. En hoe zit ’t met de bacteriën van die kip?

Oooww nou snap ‘k het… je moet ’t te ontdooien spul gewoon in de groentelade leggen, en de nog niet schoongeboende worteltjes leg je op de glasplaat, dan krijg je tenminste geen zand in de juspan 😉

Nou, ‘k weet het WEL, ‘k hoop dat beide koelkasten nog heel lang meegaan maar als ‘k op zoek moet naar een ‘nieuwe’, ga ‘k, ouwerwes als ‘k ben op zoek naar een koelkast met draadplateaus.

Ben ‘k nou de enige die er zo over denkt?

4 thoughts on “Glazen of draadplateaus in de koelkast?

 1. Willem schreef:

  Voor zover ik kan bezien ben je in dit specifieke geval slachtoffer van je eigen fantasie. De condens bevat geen bacteriën of andere kiemen die iets te maken hebben met de ontdooide kip. Het vocht op het bord daarentegen wel. Bij dat vocht moet je beducht zijn voor alles waar rauw kippenvlees berucht om is. De condens onder het bord en de glazen platen bevat hooguit ziektekiemen die al vrij door de koelkast rondzweven.
  Je hoeft je, wat mij aangaat, niet schuldig of bezwaard te voelen voor de beide koelkasten. Wij zijn ook met z’n tweeën, maar we hebben ook twee tafelmodelkoelkasten en dito vriezers. Een set in de bijkeuken en 1 set in de keuken. In de keuken staat ‘het dagelijkse spul’ en de voorraad staat in de bijkeuken. De bijkeukenkoelkast staat ook lager afgesteld dan die in de keuken, want daarin staat het ‘bewaarspul’ c.q. voorraad. En eerlijk is eerlijk, het is verhipte gemakkelijk en beperkt het boodschappen doen tot eens per week.

 2. spaarolifantje schreef:

  Ik dacht inderdaad ook: het glas zorgt ervoor dat alle bacteriën van iets alleen op díe plaat terechtkomen als er iets lekt. Dus je hoeft alleen die plaat te reinigen als er gelekt is.

  Als je iets morst of als er iets lekt in een “draad”-koelkast, dan moet je ook alle planken daaronder gaan schoonmaken. En als er bijv. kipvloeistof gelekt heeft op een appel, zou je de appel weg moeten gooien.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Daar zeg je me wat inderdaad! Nu vraag ik me ook af waarom er geen draadplateaus meer gebruikt worden…

 4. Laura schreef:

  Ik zet dingen die ik in de koelkast moet ontdooien, afhankelijk van de grootte, op een bord/in een tupperwarebakje/op een schoon vaatdoekje. Nergens last van hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.