Vakantiekoken

Zomaar een makkelijk vakantiegerechtje:

Pasta met tonijnsaus, want wees eerlijk, ook vandaag was ’t weer gewoon te mooi om lang in de keuken te staan!
In een kwartiertje kan je deze maaltijd, voor 2 personen, op tafel zetten:

  • 1 blikje tonijn op olie of water, maakt niet uit
  • 1 of 2 flinke winterpe(e)n(en)
  • 1 blik tomatenblokjes op sap of een pak passata, net wat er in huis is
  • 1 flinke ui
  • 2 (of meer naar smaak) teentjes knoflook
  • italiaanse kruiden
  • 100 gram penne of fusili
  • olijfolie

Snipper ui en knofloook fijn en snijd de peen in kleine blokjes, verhit een scheut olie in een grote braadpan en bak wortel, ui en knoflook tot de peen zacht is, strooi er naar smaak flink veel italiaanse (tijm, basilicum, oregano, majoraan wat jij lekker vindt) kruiden over en bak de afgegotenen rul ‘gevorkte’ tonijn  even mee.  (als je een blikje tonijn op olie hebt, gebruik deze olie dan om de groenten in te garen, bij tonijn op water kan je het vocht zondermeer afgieten)

pasta tonijn

Giet de passata erbij en breng de saus aan de kook, laat de saus rustig pruttelen terwijl je de pasta kookt.

Voor het opdienen: verdeel de pasta over 2 borden en schep de saus erover.

Lekker met een groene salade erbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.