Thuisvakantie

Vakantie is de tijd om precies te doen waar anders de tijd ontbreekt en dat kan dus van alles of van alles niets zijn.

Vandaag deden we dus niets en dat moet, oh nee, mag ook.

Zo wie zo hadden we een thuisblijfvakantie gepland, de man heeft veel klachten en dan is het wel fijn om geen of in ieder geval minder stress te hebben van lange of korte files, urenlange wachttijden op Schiphol, opgevouwen in een vliegtuigen en verplichte uitstapjes omdat je ergens bent en beslist het één of ander gezien moet hebben.

Mijn vakantie bestaat er dus uit dat we de ene dag ergens naar toe gaan om dan de volgende dag ons thuis te vermaken. Of vandaag een fietstocht te ondernemen en morgen per auto op pad te zijn.

Gelukkig zijn er in de omgeving heel wat leuke routes, musea, terrasjes en hebben we last but not least een geweldig terras in de eigen tuin.

Er zijn slechtere plekken om vakantie te hebben.

2 thoughts on “Thuisvakantie

 1. zuinigeman.nl schreef:

  Wij hebben ook een thuisvakantie, ik heb 2 opblaaskano’s gekocht en vanuit onze achtertuin het kanaal opgestapt en een kano route gevaren van 6 km iets meer dan 2 uur over gedaan. Is toch niet verkeerd een thuisblijfvakantie.

 2. Willem schreef:

  Toen ik nog werkte,-ben inmiddels al ruim 10 jaar gepensioneerd-, was mijn vakantiegevoel nogal verschillend. De tijd dat de kinderen nog klein waren stond hoofdzakelijk in het teken van de kinderen. Als ze zich vermaakt hadden was het een geslaagde vakantie. Naarmate ze groter werden kreeg je meer ruimte voor jezelf en werd ook je eigen gevoel minder ondergeschikt.
  De mooiste tijd was als je niet meer afhankelijk was van school- of bedrijfsvakanties. Dan kon je ook buiten het seizoen gaan en geheel je eigen invulling eraan geven. Het ultieme vakantiegevoel werd toen, wat mij betreft, “Alles kan / mag en niks moet”. Een gevoel dat niet plaatsgebonden is.
  De eerste jaren van mijn pensionering hebben we een aantal keren de auto ingepakt en zijn een beetje op de bonnefooi een maand of langer gaan zwerven. Zo hebben we Spanje, Portugal en Italië twee maal, verkend. En ook een tocht naar de Noordkaap is zo gedaan. Je komt zo op plekken waar je normaal gesproken niet zo gauw komt. Als het mooi was bleef je een tijdje en als het niks was ging je verder.
  Maar toch blijft voor mij het echte vakantiegevoel “niks moet en alles mag” en vooral “Mijd toeristencentra”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.