Uitstapje

Uitjes die niet teveel kosten zijn vaak de leukste uitjes.

Omdat de prijzen van de grote attractieparken, musea of festivals vaak al te exorbitant de pan uitrijzen, heb ik enkele tips om op zulke uitstapjes niet geheel leeg te lopen.

Neem bijvoorbeeld drinken van huis mee, ook al mag u in veel parken, musea e.d. geen eigen meegebrachte etenswaren nuttigen, niemand zal u er op aanspreken als u deze op de parkeerplaats eet of drinkt. Leuker is het natuurlijk om in de buurt van uw uiteindelijke bestemming eerst een gezellige picknick van te doen.

Voor de grotere musea of parken betaalt u vaak de hoofdprijs maar als u op zoek gaat naar een kleinere attactie zijn de prijzen vaak ook een stuk schappelijker, zelfs de prijzen voor parkeerplaatsen zijn veel goedkoper tot zelfs graties. Dat alleen al scheelt een flinke slok op de borrel.

Vandaag waren wij bijvoorbeeld in Bellingwolde in het MOW, parkeren kostte niets en de entree van €4,50 pp is bijna niets en waren we op een woensdag geweest dan mochten we zelfs zelf bepalen wat te betalen.

OK, het museum is niet te vergelijken met ’t Louvre of zelfs het Stedelijk maar toch… alle waar is naar z’n prijs!

Omdat we toch in de buurt waren gingen we ook nog langs het Landgoed Tenaxx waar de entreeprijs met € 10,95 behoorlijk hoger lag maar daarbij was een ‘lunch’ van ranja, frites en een snack inbegrepen. Da’s dus ook al geen wereldschokkend bedrag.

Zomaar een paar niet te dure uitstapjes, behalve als u ze beide op één dag doet 😉

2 thoughts on “Uitstapje

  1. Ik scoor regelmatig koopjes voor uitjes in de buurt via de leukste deal. Ook daar zitten leuke lokale bedrijven bij in groningen en landgoed tenaxx doet hier ook vaak mee met een aanbieding.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Ik houd ook van dit soort uitstapjes. De prijs is inderdaad fijn, maar het is vaak ook een stuk rustiger waardoor je beter en meer kunt zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.