Onbegrijpelijk

Aan het ganzenpad langs ons huis staat op zo’n 60 meter afstand een bankje. Volgens de ambtenaar die over de bankjes gaat moet dat ding blijven staan ten behoeve van de ouden van dagen en minder validen die na 150 meter wandelen willen of moeten uitrusten, zijn woorden, niet de mijne.

Dat bankje staat nogal verscholen en uit het zicht en is waarschijnlijk daarom ‘gekaapt’ door een koppeltje kwajongens die daar vooral met mooi weer, dat wil zeggen droog en niet te koud, avond aan avond rondhangen, blowen, lachgas gebruiken of dealen. Ik weet ’t niet precies. Ik weet wel dat het iedere ochtend een teringzooi is rond het bankje en als iemand de jongens er op aanspreekt, zeggen ze heel braaf dat zij altijd hun afval opruimen. Die rommel is altijd van een ander. Ya right, van de oudjes of mindervaliden die daar niet meer willen zitten omdat dit geteisem er jongere hangt te zijn.

Vorig jaar ruimden de man of ik dagelijks de rommel weg, dit jaar ben ik via de app de gemeente gaan stalken, dagelijks melden we ‘zwerfaval’ en nu ook bijna dagelijks rijden de jongens en meiden van de gemeentereiniging langs om de rommel op te ruimen.

Onbegrijpelijk, ik denk dat het goedkoper is het bankje gewoon weg te halen maar gemeenteambtenaren volgen hun eigen agenda, blijkt maar weer eens.

5 thoughts on “Onbegrijpelijk

 1. Rob Alberts schreef:

  Het lijkt er op dat er ook een afgesloten prullenbak ontbreekt.
  Er is ook een oplossing om deze bank weer terug aan de ouderen te geven:
  https://www.hangjongerenweg.nl/
  Vriendelijke groet,

 2. Sterre Doets schreef:

  Dat is zwaar leven jammer dat er zoveel jongeren zijn!
  Wel eens in Maastricht geweest na een concert van Andre Rieu?
  Wat een ontzettende rommel maken de bezoekers de “oudjes”daar.

 3. Izerina van der linden schreef:

  Hier wordt clandestien gezwommen aan de kade. Het jaar, dat de gemeente een grote grijze kliko neerzette, bleef er veel minder rommel achter. Het kan dus helpen.

 4. orriens nicole schreef:

  Wel netjes dat de gemeente het nu dagelijks opruimt!

 5. Janne1950 schreef:

  Het is om je dood te ergeren. Prullenbakken lossen niks op, menig buurtbewoner zal er z’n restafval in dumpen, dat zie je overal waar prullenbakken staan, zelfs langs de snelweg en in natuurgebieden! Bankje weghalen zou (in mijn dorp) de beste oplossing zijn want daar zitten eigenlijk nooit ouderen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.