Fietstochtje

Vanochtend vatten we het plan op om via Oostum, Winsum een soort van het hogeland (zoals groningers het noemen) route te fietsen.

Ons richtinggevoel was tijdens de afgelopen warme dagen waarschijnlijk enigszins de richting kwijtgeraakt want we fietsten langs Den Horn, Oostwold (Westerkwartier) via het Leekstermeer door de Onlanden zo weer naar de stad.

Echt iets voor ons, 40 kilometer fietsen in de verkeerde richting maar een fijne tocht was het wel!

One thought on “Fietstochtje

  1. Willem schreef:

    Ik maak graag en ook vaak, minstens 5 keer per week, een fietstochtje tussen de dertig en veertig kilometer, maar plan de route nooit. De te rijden route is wordt primair bepaald door de windrichting.
    Vlak bij mijn huis staat een relatief hoog gebouw met een vlag op het dak. Dat gebouw is bijna te beschouwen als het dtartpunt van mijn fietstocht. Mijn streven is altijd om in de eerste helft van de tocht tegenwind te hebben om met een meewind de ‘terugreis’ te kunnen maken. Heb onderhand een ruime kennis opgebouwd van de omgeving en weet dus altijd wel een route te vinden die bij een bepaalde windrichting gunstig is.
    De belangrijkste prestatie-eis die ik aan mijn fietstochtjes stel is dat ik hooguit tweeëneen half uur onderweg ben, ik haat daarom groepsfietstochten die om de haverklap onderbroken worden voor een rustpauze of iets dergelijks. Als je met een groep 30 kilometer rijdt op een middag ben ik vaak vermoeider dan in mijn eentje 40 kilometer in twee uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.