Leesmonster

Ooit op ’t durp kwam eens in de week een bibliobus, wat ‘k me herinner kwam die bus op de vrijdagochtend en mijn moeder moest wekelijks de boeken omruilen want er bestond ook toen al zoiets als een leerplicht.

De drie boeken die ze voor mij mee mocht nemen waren op z’n laatst zaterdagmiddag uitgelezen, dan las ‘k uit nood ook de boeken die mams meenam voor zichzelf en die van m’n zusje en op de zondagmiddag leende ik steevast de boeken van deze en gene buurtgenoot.

Pietje Bel werd afgewisseld met Afke’s tiental en de Rozemarijntjeboeken waren evengoed leesvoer als de witteravenpockets of de Pitty naar kostschoolserie. Als tiener las ‘k voort, boeken van Agathie Christie, Marga Minco, Roald Dahl of de bouqetreeks, ze werden allemaal verslonden. Simone de Beauvoir (in vertaling dan), Hannah Green en Laura Ingalls-Wilder, op leesgebied was ‘k een echte veelvraat.

En ik realiseer me, zo’n leesmonster, dat ben ‘k eigenlijk nog steeds, het laatste boek Hanna Bervoets ‘Welkom in het rijk der zieken’ werd afgewisseld met The Island van Victoria Hislop. Vanmiddag begon ik aan Julian Barnes en naast m’n bed ligt een Isabel Allende.

U ziet, er is nog geen literaire lijn te ontdekken maar lezen doe ‘k nog steeds graag.

2 thoughts on “Leesmonster

  1. Hier nog zo’n leesgek. Ik bofte,mijn ouders hadden een kantoorboekhandel en verkochten pockets. Ik mocht heel voorzichtig die boeken lezen.

  2. Janne1950 schreef:

    Bij mij ging het bijna net zo. Gelukkig had ik 2 oudere en 2 jongere zussen en een oudere en een jongere broer dus er werden wekelijks veel boeken geleend en gelezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.