Afkoelen

Sneeuwballen gooien, sleetje rijden, schaatsen, ijskrabben, sneeuwengelen maken, klunen, ijszeilen, snowboarden, langlaufen en nou ja vooruit: zout strooien.

Raakt u al een beetje afgekoeld? Alleen al denken aan temperaturen onder nul of netaan iets erboven, kan helpen om tropische omstandigheden te doorstaan.

Alles beter dan de betutteling van een hitteplan en code oranje vanwege de warmte.

Pfffiew!

3 thoughts on “Afkoelen

 1. Geen Geld schreef:

  Ik vind het ook een beetje betuttelend. Of mensen zelf niet kunnen denken!

  • Willem schreef:

   Mensen kunnen heel goed zelf denken, maar de groep die het niet of te weinig doet lijkt steeds groter te worden. ik wijt dat wel eens aan een overheid die meer-en-meer controle over ons doen en laten lijkt te willen hebben.
   Je ziet het bijvoorbeeld met Schiphol/Lelystad. Er is een beperkte kring die van de hoed en de rand weet en dat ook zorgvuldig voor zich houdt, in plaats van die kennis te delen met iedereen. En vervolgens zegt dat je er geen verstand van hebt. Op een gegeven moment denkt je dan ook ‘laat maar, het zal mijn tijd wel duren’ en dat is precies wat ‘hogerhand’ wil. Macht houden. En dat is doorgedrongen in alle geledingen van de maatschappij. De ander dom houden en zo zelf de macht houden.
   Het heeft veel weg van complotdenken, maar ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat het al hoog en breed realiteit is.

 2. Soms vraag ik me af of sommige mensen niet meer verbonden zijn met de natuur. En niet intuitief weten wat bij hitte,storm of extreme kou het veiligste is. Ik ken mensen,die zonder water in de auto stappen met dit weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.