Offertes, best ingewikkeld

Offertes goed lezen is een kunst op zich en dat gaat zelfs mij, die zich er op laat voorstaan me prima te kunnen redden soms niet al te best af.

Om de verhuizing van opa en oma in goede banen te leiden (ahum) zocht ‘k allereerst het wereld wijde web af naar zoiets als een vergelijkingssite.
Tussen haakjes: Ik heb altijd moeite met zulke vergelijkers; ik krijg op het werk ook wel eens via zo’n site een offerte-aanvraag binnen en dan ontbreekt de helft van de gegevens, hoe kan je dan een passende offerte maken. Ik bedoel met teksten als: ‘ik wil graag me huis verven hoeveel geld kost dat?’ of ‘wat kost een glas’ alsof ze een glas bier bedoelen?, daarmee kan je als schidersbedrijf toch niets? En serieus, ik heb de vragen zo gesteld zien worden.

Voor het vergelijken van verhuisbedrijven vond ik een dergelijke site toch wel handig en binnen 10 minuten na alle mogelijke gegevens zo compleet mogelijk ingevuld te hebben, belde de eerste van de vijf verhuisbedrijven, twee van de anderen belden de volgende dag en beide overige bedrijven lieten niets van zich horen. Goed, agenda’s werden naast elkaar gelegd, er werd gepland, overlegd en afgesproken om te kijken wie er wanneer bij kon zijn. De eerste verhuizer viel af vanwege nogal een onbehouwen manier van doen, lees niemand van de familie vond hem ook maar een heel klein beetje aardig. De keuze tussen de beide andere bedrijven was best nog lastig aangezien offertes bijna gelijkwaardig waren. Het werd het bedrijf waar opa en oma het beste gevoel bij hadden.

Daarna was het wachten op definitief bericht van de woningbouwstichting en daar gingen gerust drie maanden over heen.

Toen er eindelijk verhuisd was, bleek dat lampen en snuisterijen, in tegenstelling tot wat ik in de offertes meende gelezen te hebben, niet opgehangen en moest de man alsnog met boormachine, waterpas en zo meer de klusjes klaren.

Had ik beter opgelet….dan wist ik wat er te wachten stond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.