Weggooi-modus

’t Zal een jaar of vijftien geleden zijn dat ik dacht niet meer zonder te kunnen en dus kwam het ding er destijds en ongeveer 3 jaar later weer een nieuwe ter vervanging vanwege niet chique-modern-strak, you name it, genoeg.
En vorige week stond hetzelfde ding me aan te gappen en ik besloot ter plekke dat ie weg mocht. ’s Ochtends, net uit bed en nog voor het eerste bakkie pleur, je zal er maar last van hebben, hè?

Voor u denkt wat bazelt ze nu weer: het draaide om een messenblok! Ineens vond ik de ruimte die dat geval op ’t aanrecht innam teveel en mocht ie weg. Het blok belandde in de kliko en de messen zijn in de besteklade terechtgekomen maar niet nadat ik ze een stevige schrobbeurt gaf.

Want wat worden messen maar ook andere spullen die op het aanrecht staan, pekkig. Ik hanteerde de schuurspons over pannenrek, waterkoker, koffiemachine, 3 koffiebussen jawel drie stuks, keukenmachine en theedoos.
Ow ja en toen ook nog maar even het aanrechtblad zelf, het zag er allemaal even morsig uit en ik was toch bezig.

En al zeg ‘k het zelf: gezien de hoeveelheid spullen die ‘k net noemde en die allemaal een plekje op het aanrecht hebben, kon het messenblok best gemist worden 😉

3 thoughts on “Weggooi-modus

 1. Willem schreef:

  Wat ik me afvraag is waarom je dat messenblok, met de messen erin ooit aangeschaft hebt. Voor mij duidelijk niet om de messen, want anders berg je dergelijke scherpe keukenmessen niet op in de bestekla, want dan zijn ze in de kortste keren totaal verruïneerd.
  Ik heb een magnetische strip boven het aanrecht gemonteerd en daaraan hangen mijn (scherpe) keukenmessen. Ze worden zelfs apart afgewassen om te voorkomen dat de snijkanten beschadigd raken. Scherp gereedschap onderhoud je en houd je scherp is mijn idee. Misschien komt dat omdat ik, inmiddels 55 jaar geleden, enige tijd in de keuken gewerkt heb en ook in timmerlessen die bij mijn bouwkundeopleiding hoorden, werd het erin geramd dat je respect moest hebben voor scherp gereedschap.
  Of denk ik nou te functioneel?

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik heb helaas ook zo’n hinderlijk messenblok maar dat staat in een aanrechtkastje.

 3. Be Silly Today schreef:

  Hahahaha, ik zie je daar staan naast het koffiezetapparaat! En hup blok weg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.