Kleingeld, te gewichtig

Sinds ‘k als penningmeester voor het wijkcentrum optreed, kreeg ‘k ermee te maken! De enorme hoeveelheid kleingeld die nog de rondte doet. Nu kunnen we natuurlijk alles per pin laten betalen in het centrum maar dat kost duur joh, qua geld enzo! (seurry, moest even).
Pinnen voor dergelijke bedragen is onbetaalbaar. Met een pinapparaatje zoals in het wijkcentrum betalen we geen abonnementskosten maar per betaling een percentage van 1.75%. Ga dat voor de grap eens doorrekenen voor 3 wijntjes, 6 koekjes en 2 thee. Daarom betalen de meeste mensen contant en dus mag ik eens in de zoveel tijd het kleingeld naar de bank brengen. Dat moet wel dezelfde bank zijn waar ook de rekening van het centrum loopt anders kan ik nog niet afstorten.

Maar dan: hoewel we in de stad meerdere vestigingen van die oranje bankenreus hebben, staat niet bij iedere vestiging zo’n telapparaat waar per klant per keer maximaal 5 kilo aan muntgeld gedeponeerd kan worden. En 4 apparaten in de hele stad moet voldoende zijn volgens deze bank.

Exact 5 kilo aan muntgeld uitrekenen is een hele toer daarom heb ik 3 glazen potjes met een inhoud van 0.3 liter die, als ze afgevuld zijn met muntgeld samen ongeveer 4.75 kilo wegen. U ziet, ik heb er studie van gemaakt šŸ˜‰
Proberen op de zaterdagochtend om een uurtje of twaalf dat geld te storten gaat meestal mis, de machine slaat op tilt omdat er voor dat tijdstip al meer klanten met ieder het maximum aan muntgeld zijn geweest en dat is voor ’t apparaat gauw teveel muntgeld. Ik verdenk die apparaten van een begrenzer van 50 kilo, dan zit ie tjokvol.

Bellen met de vestiging of het apparaat nog geld aanneemt lukt ook niet, een 0900 nummer schermt alle mogelijke communicatie met een medewerker ter plekke, heel goed af.

En zo probeer ik ongeveer twee keer per maand, op goed geluk dat kleingeld kwijt te raken, waarbij ik met een beetje mazzel, Ć©Ć©n op twee loop. Misschien moet ik het eens, in plaats van in de even weken, proberen op de zaterdagen in de oneven weken.

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Kleingeld, te gewichtig

 1. Ka schreef:

  Ik wil graag al je euromunten overnemen, zou dat schelen?

 2. Is er niet een kleinere winkel in de buurt, of mensen op de markt die de munten wil hebben. Want zij moeten betalen voor kleingeld

  • Willem schreef:

   Dat was ook mijn gedachte; ik collecteer jaarlijks voor een stichting en kreeg ooit eens de vraag van iemand waar we dat dat kleingeld afleverden. Hij had er, middenstander zijnde, wel belang erbij om dat over te nemen, want bij de bank moest hij er vrij fors voor betalen. Heb hem verwezen naar de collecte-organisator. Weet niet hoe het afgelopen is.

 3. Mariƫlle van Rooij schreef:

  Wij hebben een pinautomaat ook zonder abonnementskosten, de transactie kost 0.25 pwr pinbetaling. Zou dat schelen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.